дом Общество Асистентска подкрепа за 32 души в община Каолиново

Асистентска подкрепа за 32 души в община Каолиново

0
ДЯЛ
Снимка: Община Каолиново

Нова социална услуга „Асистентска подкрепа“ създава Община Каолиново. Тя е държавно-делегирана дейност и ще обезпечи предоставянето на грижа в домашна среда. От асистентска подкрепа ще могат да се възползват 32 души, които не попадат в обхвата на съществуващите до момента услуги на територията на община Каолиново. Това съобщиха от местната администрация.
По програмата ще бъдат назначени 11 социални асистенти.
Услугата ще се предоставя на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност. Деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.
Документи за ползване на услугата, както и за назначаване на асистенти се приемат в сградата на Община Каолиново всеки работен ден от 8.30 до 16.30 часа.
Подробна информация за услугата „Асистентска подкрепа“ може да се получи на и на телефонен номер – 05361 / 22-10, вътр. 144.
По подадените заявления ще бъдат изготвени индивидуални оценки от служители на Община Каолиново. Насочването за ползване на асистентска подкрепа, контролът върху дейността на асистентите и отчитането на услугата ще се извършва от Общината. Предоставянето на асистентската подкрепа ще се организира по начин, позволяващ комплексно предоставяне на различните видове социални услуги в домашна среда.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияЧиталищата в община Каспичан ще бъдат обновени

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here