дом Спорт „Арена Шумен“ е готова за 5-часовото грандиозно шоу на Мача на звездите

„Арена Шумен“ е готова за 5-часовото грандиозно шоу на Мача на звездите

0
ДЯЛ

„Арена Шумен“ е готова за баскетболната среща Престиж Мача на звездите. Това обяви днес на брифинг кметът на Шумен Любомир Христов. „Кошовете вече са монтирани. От Италия сме поръчали и очакваме да пристигне и трети резервен. Желанието ни е да възродим баскетбола в града, защото тук той има традиции и условия за развитие“, обясни Любомир Христов. Той благодари на организатора на събитието Стефан Августинов от „СпортЛаб“,който също присъства на брифинга. Той подари на Любомир Христов екип с номер 23. По-късно двамата тестваха кошовете в залата.
„Най-значимото събитие в света на родния баскетбол ще бъде в Шумен по настояване на кмета на града. Срещата в зала „Арена Шумен“ ще бъде лакмус за феновете на баскетбола, защото в момента градът няма активен отбор в Първа дивизия на мъжкото първенство“, обясни Стефан Августинов и добави, че новата зала в Шумен е една от най-добрите за баскетбол в страната. Августинов бе категоричен, че градът може да се гордее с успехите на отбора на „Фикосота“ в края на 90-те години на ХХ век, когато тимът извоюва едно второ и две трети места в националното баскетболно първенство.

Стефан Августинов не спести суперлативите си за условията, които предлага „Арена Шумен“ и уточни, че залата може да домакинства кръг от Европейския шампионат по баскетбол за юноши. „Залата в Шумен е единствена сред новите съоръжения, която има условия за директно телевизионно излъчване“, добави Августинов.
В грандиозното 5-часово шоу ще се включи и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. В годината, когато този спорт отбелязва своята 100 годишнина у нас Глушков ще награди най-изявените деятели на този спорт от Шумен.
„На събитието ще присъстват всички звезди на баскетбола в града. Това са спортисти легенди за Шумен. Всеки от тях е играл за националния отбор“, разказа Петър Минчев – представител на фирма „Фикосота“ и един от организаторите на Престиж Мача на звездите. Минчев обяви още, че сред спонсорите на настоящия баскетболен отбор на Шумен е привлечена мощна местна фирма. Той прогнозира, че до 2021 година градът ще има представител в елита на родното мъжко първенство.
Днес организаторите обявиха името на един от отборите, които ще участват в шоуто. Тимът е наречен „Златна Добруджа“. Сред спонсорите на събитието е и фирма „Мегатайм“, която е подготвила наградите в една от игрите с публиката.
Билетите за шоуто вече са в продажба на цена от 10 лева. В събота и неделя непосредствено преди срещата цената ще бъде 12 лева. Билетите се продават в центровете на „EasyPay“ или онлайн от epaygo.bg.
Организаторите прогнозираха, че до сряда те ще бъдат изчерпани. Интерес към срещата проявяват любители на играта от Варна, Русе, Плевен, Добрич, Разград, Силистра, Търговище.
Спонсорите на събитието са осигурили безплатни билети за детските баскетболни отбори от Шумен, Разград, Варна, Плевен.

За първа година в звездния мач влиза нова топка на марката „MIKASA”, която играчите ще имат възможност да изпробват. Тя се предоставя от генералното представителство на ASICS у нас – „Кей Дифужън Спорт“.
Баскетболното шоу Престиж Мача на звездите е в неделя от 19.00 часа в зала „Арена Шумен“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа работодатели: Вижте какви програми може да ползвате по Закона за насърчаване на заетостта
Следваща статияТри бронзови медала извоюваха шуменски информатици на олимпиада в Скопие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here