дом Култура Аплодисменти: Ансамбъл „Мадара“ и „Пъргавелче“ прославят шуменския фолклор в Европа

Аплодисменти: Ансамбъл „Мадара“ и „Пъргавелче“ прославят шуменския фолклор в Европа

0
ДЯЛ

Ансамбълът за народни песни и танци „Мадара“ към НЧ „Тодор Петков“ с главен художествен ръководител Анета Мутафчиева се завърна със самочувствие от поредна успешна изява в Европа.
Певците и танцьорите участваха в престижен международен фолклорен фестивал в град Чан, Черна гора.
Зрителската аудитория – музикални експерти и туристи от цял свят, останала впечатлена от уникалните изпълнители, които представили българския и шуменски фолклор, споделиха участници за 24shumen.com.
На внушителна сцена своето изкуство представили и ансамбли от Полша, Унгария, Сърбия, Черна гора и Грузия.
За творческо турне в сръбския град Босилеград се готви сборна формация от детския фолклорен ансамбъл „Веселяче“ и танцов ансамбъл „Гайтани“- Шумен. Ръководството е получило официална покана за участие в официалната програма на Десетото издание на традиционния фолклорен фестивал.
В програмата са включени емблематичните танци „Любовта на ратая“, „Вито хоро“ и „Юнаци с мустаци“.
Снимка: Официална Фейскбук страница на АНПТ „Мадара“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКатастрофа с тежкотоварен автомобил затруднява движението по АМ „Хемус“
Следваща статияПожарникари спасиха кучета, паднали в шахти