дом Криминале Апашите, вършали в Кълново отровили откраднатото от тях куче, зарязали и магарето

Апашите, вършали в Кълново отровили откраднатото от тях куче, зарязали и магарето

0
ДЯЛ

Апаши овършали четири къщи в смядовското село Кълново. Между 23.30 и 01.00 часа в нощта на 18 срещу 19 март, крадците успели да ошетат дворовете на четирите имота.
Три от къщите са обитаеми, като в едната от тях живеел ловец. Това разказа за 24shumen.com кметът на Кълново Жельо Желев.
По късна доба крадците се промъкнали в първата къща и задигнали магарето с каруцата и хамутите, домашното куче и два казана за изваряване на ракия. Единият съд бил зазидан, но това не спряло обирджиите. Те го изкъртили и натоварили на каруцата. Плячката обаче им се видяла малко и те отскочили до съседната къща. Там попаднали на друг зазидан казан за ракия и нагло изкъртили и него. Докато тършували, попаднали и на меден котел, откраднали и тава, която обаче се оказала безполезна за тях и я изхвърлили. След втория набег апашите добили кураж и се вмъкнали в трета къща. Там под сайванта отново открили меден казан за изваряване на ракия и разбира се, не го оставили.
Последната къща, в която влезли крадците била необитаема. След като я претършували задигнали кантар с теглилки.
После злосторниците отровили откраднатото куче, което на следващия ден било открито мъртво в пчелин близо до селото.
При разследването полицаите открили и магарето. Оказало се, че добичето било куцо и крадците го вързали на дърво в село Янково. Каруцата и крадените вещи все още не са открити.
Работата по случая продължава.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕкоексперти проверяват сигнал за пожар в отпадъци в кариера с. Златна нива
Следваща статияАлександра Сърчаджиева за първи път на шуменска сцена в „На другата сутрин“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here