дом Общество „Апартаментгейт“: Борисов прие оставката на Цачева, поиска „главата“ и на Ваня Колева

„Апартаментгейт“: Борисов прие оставката на Цачева, поиска „главата“ и на Ваня Колева

0
ДЯЛ

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Това съобщиха от правителствения пресцентър.
Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.
Тя обяви, че решението си да напусне кабинета е взела още в петък. „Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел“, заяви Цачева.
Междувременно стана ясно, че Ваня Колева подава оставка като заместник-министър на младежта и спорта, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
Колева напуска поста по искане на министър-председателя на Република България Бойко Борисов.
Припомняме, че и тя беше замесена в скандала с апартаментите на властта – появи се информация, че има жилище на цени под пазарните на улица „Латинка“ в престижния столичен квартал „Изток“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУикенд училище: Децата от Ивански посрещнаха пролетта със забавни игри и занимания
Следваща статияСтартира 24-то издание на националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here