дом Здраве Апаратура дари Община Нови пазар на местната болница, подменя се и дограмата...

Апаратура дари Община Нови пазар на местната болница, подменя се и дограмата на ЦСМП

0
ДЯЛ
Снимка: 60CITY.NET

Кислороден концентратор и шест пръстови пулсоксиметри е дарила Община Нови пазар на местната болница.
В момента се подменя и дограмата на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в града, съобщи 60CITY.NET. Междувременно от началото на седмицата по инициатива на кмета на общината Георги Георгиев е организирана дарителска кампания за набиране на средства в помощ на болницата в Нови пазар.
Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е:
BG92FINV 91508415926535
FINVBGSF
Основание на превода: 445100
Борба срещу COVID-19

„Благодарен съм за подкрепата на Община Нови пазар и кмета Георги Георгиев, защото в тази болница не беше правен ремонт повече от 20 години.
Относно работата на медицинските екипи ще споделя, че до този момент в моята практика не съм се сблъсквал с такава свръхнатовареност и изключително намален състав.
На всички невярващи и съмняващи се в тази заразна болест ще отговоря така: Елате и вижте лично, ще ви разведа из болничните стаи, и когато видите как хората се борят за глътка въздух ще се убедите сами“, заяви д-р Хамди Авджъ – специалист нервни болести.
Към днешна дата 181 души в община Нови пазар са диагностицирани с COVID-19. На домашно лечение са 89 души. Хоспитализираните са 33-ма, но в сектора за лечение на коронавирус в болницата в Нови пазар са настанени общо 45-има пациенти.
До момента броят на излекуваните е 28. Битката с болестта са изгубили 19 души от община Нови пазар.
Под домашна карантина в Новопазарско са 19 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНапусна ни легендата на конния спорт Аспарух Атанасов
Следваща статияАПИ: Шофьорите трябва да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here