дом Бизнес „Алкомет“ АД стартира „зелен“ проект за 1 715 983 евро

„Алкомет“ АД стартира „зелен“ проект за 1 715 983 евро

0
ДЯЛ
Снимка: "Алкомет" АД

На 15 юли тази година, „Алкомет“ АД стартира изпълнението на проект ALUGREEN (Greener anodizing for cleaner nature) с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма „Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.
Проектът ще бъде изпълнен през следващите 18 месеца в Шумен, съобщиха от дружеството. Стойността на целия проект е 1 715 983 евро, като сумата на безвъзмездната финансова помощ 650 000 евро представлява 37,88% от допустимите разходи.
Главната цел на проекта ALUGREEN (Greener anodizing for cleaner nature) е повишаването на конкурентоспособността на компанията посредством внедряване на иновативни зелени процеси в цеха за елоксация. Въвеждането на иновативни технически решения към основната линия за елоксация и прилежащата й пречиствателна станция за отпадни води ще допринесе за оптимизиране на производството и засилването на пазарните позиция на „Алкомет“ АД. Очаква се положителният ефект върху околната среда да бъде следствие от намаляването на отпадъци, икономиите на вода и енергия, както и намаляването на емисиите на СО2 благодарение на оптимизираното потребление на химикали в производствения процес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелени коридори” за ваксиниране през почивните дни
Следваща статияСтудентски конкурс за есе обяви Шуменският университет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here