дом Култура Александър и Константин Владигерови отново на шуменска сцена

Александър и Константин Владигерови отново на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Внуците на големия български композитор Панчо Владигеров – близнаците Александър и Константин Владигерови се завръщат в Шумен с концерт на открито.
На 12 август, четвъртък, от 20.30 часа на лятната сцена в парк „Студентски“ братя Владигерови ще свирят за шуменската публика и ще отведат зрителите на едно необикновено музикално пътешествие. В концерта ще вземе участие и Васил Хаджигрудев с контрабас. Входът за зрители е свободен.
В програмата тримата музиканти ще изпълнят произведения от Панчо Владигеров, Джордж Гершуин, Милчо Левиев, Пакито ди Ривера, Джери Мълигън, Торд Густавсен, Хенри Манчини, Дейв Брубек, Джони Грифин и др., както и свои импровизации на традиционната еврейска музика „Клезмер“.
Непосредствено преди концерта, от 19.00 часа, в залата на втория етаж в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще бъде прожектиран новият български документален филм „Петолиние на паметта“, посветен на музикалната фамилия Владигерови. Входът за прожекцията е свободен за зрители.
Премиерата на „Петолиние на паметта“ беше през септември миналата година, като част от фестивала за документални филми „Master of Art“, който се провежда в София, Пловдив и Варна. Сценарист и режисьор на лентата е Марио Кръстев. В нея Екатерина, Александър, Константин и по-големият им брат Панчо Владигеров – внук разказват за живота и творчеството на баща си – Александър Владигеров, както и за световноизвестния си дядо Панчо Владигеров.
Концертът и прожекцията на филма се осъществяват със съдействието на Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 700 000 българи на Черноморието, а търговците недоволни: Бедни са!
Следваща статияОбщина Нови пазар въвежда метода Монтесори за обучение в детската ясла

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here