дом Общество Актрисата Стефани Лечева гостува на ученици в СУ „Панайот Волов“ за 8-ми...

Актрисата Стефани Лечева гостува на ученици в СУ „Панайот Волов“ за 8-ми март

0
ДЯЛ
Снимка: СУ "Панайот Волов"

По повод Международния ден на жената – 8 март днес на гости на учениците от 6А клас в шуменското Средно училище „Панайот Волов“ бе голямата шуменска актриса Стефани Лечева.
По инициатива на учителката по български език и литература Галина Абаджиева, Лечева прочете стихове на патриарха на българската литература Иван Вазов, съобщиха от училището. Не е случаен изборът на тази поезия. Причините са две – тази година се навършват 100 години от смъртта му, а и на една от стените в класната стая има красив фототапет с люляк.
Рециталът, който бе от Вазовата стихосбирка „Люлякът ми замириса“ бе представен от Стефани Лечева увлекателно за младите слушатели. Тя преплете образите на жената, актрисата и музата. „За мен е красиво, защото техният люляк свързахме с красотата в стихотворението на Вазов“, каза Стефани Лечева. Учениците от своя страна зададоха въпроси на своя гост. Те се интересуваха от професията й, от трудностите по пътя й като актриса, от забавни моменти, но и поискаха съвет за своето бъдещо развитие.
„Люлякът ми замириса“ е един от онези романтични стихове, които Вазов пише за любим човек, за неговата муза и то е пропито от много страст и любов. Нещо, което сегашното поколение трябва да изпитва към жената, към майката.”, посочи г-жа Абаджиева и допълни, че урокът е един голям прозорец за младежите към уважението и почитта към жената.
В края на разговора с учениците г-жа Лечева изрази възхищението си от срещата с шестокласниците: „Бяха много озарени, за мен като актриса е много важно – партньорът отсреща. Аз просто четях в очите им този интерес. Мисля, че се заедно успяхме да усетим духа на празника…“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 300 жени получиха ръчно изработени картички в община Каспичан
Следваща статияШумен сред най-засегнатите от COVID-19 области, обмислят носене на маски на открито и вечерен час

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here