дом Политика Айсел Руфад, кандидат за кмет от ДПС: Мой основен ангажимент ще...

Айсел Руфад, кандидат за кмет от ДПС: Мой основен ангажимент ще бъде запазването на болничната помощ в Нови пазар

0
ДЯЛ

„Времето от три мандата, през които участвах в управлението на Община Нови пазар, като заместник – кмет, с много труд, упоритост, последователност, воля и грижа към всички вас, работих всеотдайно, водена от основния мотив – просперитета на община Нови пазар.
Днес, представям пред вас основните приоритети от платформата си за развитието на Община Нови пазар, защото смятам, че е важно, да продължи надграждащото развитие на нашата община и трябва уверено да продължим напред!”, това заяви на предизборна среща в Нови пазар кандидатът за кмет от ДПС Айсел Руфад.
„Осъзнавайки, че този процес е дълъг, труден и динамичен мога да заявя, че той ще има своето последователно развитие и ще допринесе за превръщането на община Нови пазар в утвърждаващ се конкурентноспособен промишлен и аграрен център, с устойчив растеж и висок жизнен стандарт, на основата на високо квалифицирани човешки ресурси, развита и модернизирана инфраструктура, качествени административни, образователни, социални и здравни услуги, привлекателно място за живот, инвестиции, туризъм и култура”, категорична бе тя.
През мандат 2015-2019, като действащ заместник – кмет с ресор „ТСУ, ЕЗ и ППО СЕОС“, сме реализирали следните проекти:

Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020

Приоритетна ос Подкрепа за енергийна ефективност, са изпълнени проекти на обща стойност 7 000 000.00 лв., включващи обновяване на общо 15 сгради, от които 12 жилищни и 3 административни (полиция, пожарна и община).
Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради:
Реализирани проекти на обща стойност 7 872 184.00 лв., разходвани за въвеждане на мерки за енeргийна ефективност на 8 броя жилищни блока на територията на гр.Нови пазар.

Програма за развитие на селските район:

Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура”. Обща стойност на проектите 6 256 551.00лв., както следва:
Проект за обновяване и възстановяване на прилежащото пространство към сградата на СУ ”Васил Левски” гр.Нови пазар;
Проект за основен ремонт на 10 бр. улици на територията на
гр. Нови пазар;
В процес на изпълнение е Проект за подмяна на водопроводи в община Нови пазар, на територията 3 села (с.Памукчии,
с. Стоян Михайловски и с.Мировци).

Средства предоставени от Постановления на Министерски съвет за следните обекти:

Рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа в с. Правенци и възстановяване на асфалтова настилка 1етап – 210 000.00 лв.;
Рехабилитация на улици в населени места на община Нови пазар- подобект – с.Избул, ул. „Странджа” – 210 000.00 лв.;
Рехабилитация на водопроводи в населени места на община Нови пазар – подобект – Рехабилитация на част от вътрешната водопроводна мрежа в с. Избул , чрез подмяна на водопровод по ул. „Странджа” – 90 000.00лв.;
Многофункционална зала (изграждане и обзавеждане) – 766 796.00лв.;
Детска площадка с. Памукчии – 55 839.00 лв.;
Детска площадка с .Стоян Михайловски – 37 961.00 лв.
Основен ремонт и обновяване на НЧ ”Иван Вазов” с. Стоян Михайловски – 400 000.00 лв.;
Подмяна водопровод и асфалтиране ул. „Чавдар войвода” с. Памукчии – 270 000.00 лв.;
Основен ремонт ул. „Раковски” с. Памукчии – 170 000.00 лв.;
Основен ремонт на ул. „Марица” – 120 000.00 лв.
Освен с изпълнени обекти по горепосочените програми и директно предоставени средства по бюджета на Община Нови пазар, ръководения от мен екип е осигурил одобрение и сключени договори за финансиране за следните проекти:

Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020

Приоритетна ос Регионална социална инфраструктура, проект „Център за възрастни хора с умствена изостаналост” на обща стойност 554 999,96 лв.;
Приоритетна ос „Подкрепа за енергийна ефективност, проект „Енергийна ефективност и обновяване на обществена сграда , община Нови пазар, гр.Нови пазар, ул. „Оборище” № 5” на стойност 1 185 230.00 лв.
„Досегашният ми богат опит, като част от управленския екип на общината и реализираните многобройни успешни проекти, ми дават основание да продължа уверено напред и да реализирам бъдещите си намерения по следните направления”, обясни кандидатът за градоначалник.
Икономическо развитие и инфраструктура и благоустрояване:
Икономическа развитие, осигуряване на заетост и добър жизнен стандарт, чрез подобряване на икономическата среда и насърчаване на инвестициите за изграждане на производствени мощности и разкриване на работни места, както и създаване на благоприятна бизнес среда. Ще работя в посока инвестиции в изграждането на индустриална зона на територията на общината с цел привличане на инвеститори.
Подобряване състоянието на съществуващата и изграждане на нова техническа инфраструктура, подобряване на пътната инфраструктура и благоустройство с различни източници на финансиране – ремонт на улици, тротоари и междублокови пространства, обновяване на площадни и паркови пространства, изграждане на нови детски и спортни площадки, реконструкция и модернизация на градския стадион и спортните съоръжения на територията на общината.
Програмата за саниране на жилищни и административни сгради ще е също един от приоритетите, като се осигури финансиране със средства от националните и европейски фондове, което ще създаде един по – добър архитектурен облик на сградите.
Обновяване на уличното осветление на територията на цялата община с цел покриване нуждите на населението и постигане на енергийна ефективност.
В подобряване на ВиК инфраструктурата, чрез рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа в населените места на територията на общината усилията ще бъдат насочени към осигуряване на средства от външни източници – европейски програми и /или национално финансиране.
Представените направления, относно подобряване на жизнената среда, ще се реализират основно чрез оперативни програми.
За града предстои реализирането на проект „Реконструкция на площадно пространство с изграждане на нов шадраван пред сградата на общината” .
Руфад предвижда изготвяне на проектни предложения по програма за енергийна ефективност, както и непрекъснат процес по подготвяне и анализиране на възможности за осигуряване на средства по европейски и национални програми, които ще допринесат за подобряването на жизнената среда на територията града.
За селата предстои реализацията на проект за „Подобряване на материално техническата база на читалищата в община Нови пазар”. Основна цел ще бъде и търсенето на възможност за осигуряване на средства за основен ремонт на сградите на читалищата разположени на територията община Нови пазар, със запазване на културно историческата база.
Следващо, но не по- малко важно е намиране на възможност за благоустрояване на инфраструктурата, чрез асфалтиране на улиците във всички села на територията на Общината. Ще търся възможности за финансиране по програма за развитие на селските райони, както и чрез осигуряване на Постановления на Министерски съвет.

Бюджет и финанси:

Основен приоритет ще е стабилното финансово управление, което гарантира ефективното използване на публичните средства и стриктно спазване на бюджетната дисциплина.
Преминаване на кметствата на делегирани бюджет.

Образование :

Приоритет в политиката ще бъде подобряване на материалната база и обновяване на сградния фонд на образователните институции.
Предприемане на мерки по предотвратяване на преждевременното отпадане на деца и ученици от образователната система.
Подкрепа на даровитите деца на Община Нови пазар чрез разработване на общинска програма с осигурено финансиране.
Подкрепа на децата със специална образователни потребности.
Търсене на възможност за осигуряване на финансиране от общинския бюджет с цел отпадане на таксите за детски градини и детски ясли.

Социални дейности и здравеопазване:

1. Доизграждане на социалната инфраструктура съобразно Областната и Общинска стратегия за развитие на социалните услуги, което ще даде възможност за разкриване на нови социални услуги на територията на общината, съобразно направения анализ и изведените нужди на областно и общинско ниво.
2. Продължаване на дейностите за сътрудничество с неправителствени организации в социалната сфера.
3. Разработване и изпълнение на проекти предоставящи услуги в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора със затруднения и/или невъзможност за самообслужване, като се предостави възможност да ползват здравно – социални услуги.
4. Дейности за подобряване материалната база на клубовете на пенсионера и на хората с различни видове увреждания.
5. Усилията ми ще бъдат насочени и към запазване на създаденото по проект Общинско социално предприятие с което ще бъде осигурено почистването на населените места на територията на общината.
6. Активно участие с проектни предложения по програми и проекти осигуряващи заетост на млади специалисти и на лица регистрирани като безработни от различни целеви групи.

Култура

В съвременния свят нематериалното културно наследство се възприема като основен извор на идентичност. Ето защо усилията ще бъдат насочени към следните приоритети:
Подкрепа на читалищата на територията на общината с цел постигане на положителни резултати за съхраняване и развитие на културното наследство и укрепване на общностите, като уникален социално – икономически и културен актив.
Осигуряване на финансиране за извършване на строително – монтажни работи с цел подобряване на сградния фонд в който се помещават читалищата.
Реализиране на проект „Подобряване на материално техническата база на читалищата в Община Нови пазар”, с който ще бъде предоставено на читалищата ново обзавеждане и оборудване.
Осигурява на финансиране за провеждане на планувани културни мероприятия от читалищата в културния календар на общината.
Създаване на исторически музей на Нови пазар, чрез изпълнение на проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност и обновяване на Обществена сграда, община Нови пазар, гр.Нови пазар, ул. „Оборище” № 5”, на стойност 1 185 500.00 лв., В проекта е предвидено на първия етаж от сградата да бъдат обособени помещения в които ще се помещава. В историческия музей ще бъдат изложени експонатите от музейната сбирка, а освен тях в предоставените помещения ще бъде обособена отделна част в която ще са изложени снимки и кратки автобиографии на видни новопазарски личности прославили града ни на национално и световно равнище. Всичко това ще се реализира с основна цел да се съхрани жива историята на нашия град и на цялата община за бъдещите поколения.
Грижа към културните и исторически паметници на територията на общината.

Спорт

Обновяване на спортните бази с цел създаване на условия за спорт.
Изграждане на нови спортни площадки
Увеличаване на средствата за спортните клубове и справедливото им разпределение, чрез разработване на Наредба за финансирането им с цел залагане на ясни правила и критерии за предоставянето им
Здравеопазване
Основен ангажимент ще бъде запазването на болничната помощ на територията на нашата община .
Реализиране на проект за подкрепа на спешната медицинска помощ по ОП „Региони в растеж”, включващ реновиране, обзавеждане и оборудване и предоставяне на два реанимобила на Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар.
Осигуряване на финансиране за саниране и обновяване на помещенията и прилежащите части на поликлиниката в Община Нови пазар, както и решаване на проблема с отоплението през зимния период.
Ангажимент в управлението ще бъде и обновяване и модернизиране на здравните кабинети в детските градини и училищата, както и ремонт на спалните и санитарни помещения в детските ясли.
Туризъм
Превръщането на Община Нови пазар в туристическа дестинация, чрез пълноценно и функционално използване на природните и антропогенни дадености на региона.
Повишаване на привлекателността на общия туристически продукт, чрез благоустрояване на инфраструктурата обслужваща туризма, развитие на туристически атракции, опазване на културно – историческото наследство.
Реализиране на проект „Община Нови пазар – привлекателен културно – исторически и туристически център” по Оперативна Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 год., който предвижда превръщането на местността Станата в зона за отдих и спорт на открито.
Политика към младите
Разработване и утвърждаване на дългосрочна общинска стратегия за развитие на младежките дейности с основни цели, мерки и дейности за които ще бъде осигурено финансиране.
Осигуряване на ресурси за обучение и заетост на младите хора с цел подпомагане на първите им стъпки на пазара на труда
Опазване на околната среда
Засилен контрол на дейностите по сметосъбиране.
Почистване, укрепване и частично покриване на речното корито на р. Крива.
Повишаване на административния капацитет, усъвършенстване и модернизиране на административното обслужване
Дейностите в тази насока ще бъдат свързани с:
– подобряване качеството на административните услуги;
– предоставяне на максимален брой комплексни административни услуги;
– повишаване квалификацията на служителите, работещи в администрацията;
– засилване на отговорното и компетентно отношение на служителите при предоставяне на услуги на гражданите качествено и в срок;
– разширяване и актуализиране на съдържанието на интернет страницата на общината.
Целта на платформата е да осигури по-добра, съвременна и по-качествена среда на живот и се създадат условия за перспектива на Община Нови пазар, като се работи последователно и се надгражда постигнатото. Нейното изпълнение ще бъде ръководено от принципите: прозрачност, отговорност, ефективност, професионализъм, законност и диалогичност.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия82% от царевицата в Шуменска област е ожъната
Следваща статияС близо милион лева обновиха най-голямото училище в община Никола Козлево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here