дом Култура Авторска песен и клип създаде вокално-театрална формация „Аврида“

Авторска песен и клип създаде вокално-театрална формация „Аврида“

1
ДЯЛ

Деца и млади хора от вокално-театрална формация „Аврида“ към Младежкия дом в Шумен направиха своя авторска песен и видео към нея. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Различното от всички останали песни на българския пазар е, че тя е напълно тийнейджърска. Музиката, текс тът, гласът и пианото са на 14-годишната Валя Димтирова. Идеята за видеото е на Петър Ванев – на 18 години, Катя Добрева – 24 и Валя Димитрова. Записът е направен благодарение на техника, закупена със средства по проект за младежки дейности, отпуснати от Община Шумен за 2021 година.
Аранжиментът на песента е направен на електрическо пиано, отново закупено със средства от Община Шумен по проект на младежки дейности от 2020 година. Обработката и миксирането на звукозаписа са дело на Камен Колев. Той е на 24 години, бивш възпитаник също на Младежкия дом в Шумен.
В ерата на новата популярна музика у нас в България има няколко тийнейджърски песни, при които младежите са просто изпълнители на песента, а всичко останало се прави от професионалисти. Във Шумен обаче се заражда център, в който подрастващите могат да развият своите творчески умения в областта на композирането и аранжирането на музика, звукозапис и обработка на звука, видеозаснемане и видеомонтаж. Идеята е младите хора в града да създават и популяризират собствена (авторска) музика .
Видео клипа може да видите тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛуна иска за вицепрезидент Иво Димчев
Следваща статияБез такси за ясла и предучилищна и през лятото във Велики Преслав

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here