дом Наблюдател Яко трупане на … зимнина от илачи за лечение на COVID-19!?

Яко трупане на … зимнина от илачи за лечение на COVID-19!?

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

През март се запасявахме с тоалетна хартия, лимоните скочиха в пъти, джинджифила – също, а сега – с лекарства. Скъпи лекарства свършват в аптеките заради изкупуването им в промишлени количества от паникьосани нашенци. Това се случва в цялата страна. Насадените страхове вече контролират маса народ.
Няма го основният антибиотик азакс, изкупен е азитромицина, както и антибиотиците с активното вещество хидроксихлорохин.
Трупаш илачи, които се надяваш да лекуват коронавирус, който си убеден, че ще срещнеш скоро. И правиш хидроксихлорохинова зимнина!
Нито обаче несметните количества рула хартия ще спасят з*дниците ни, нито пък илачите на килограм. В нета се въртят всякакви рецепти за борба с Ковид. Дори и стъпки при лечението. Хората ги разпространяват сякаш са послания от пророци. В един от алгоритмите за лечението са посочени различни медикаменти и по колко пъти на ден да се приемат. И хората приемат. Без да си дават сметка, че едно от изброените лекарства всъщност елиминира ефекта на останалите две.
Не правете глупости! Ужасиха ви и паникьосаха, но самолечението с илачи на кило не е решение. Ако приемате антибиотик, без да сте болни, се приспива имунитетът, твърдят професори. Не си го причинявайте!
Не всяка хрема и кихавица убиват. Паниката и страхът пренатовариха здравната система. Хиляди с други заболявания не могат да хванат ред пред кабинети. Десетки години съсипия на здравеопазването лъсна в един миг. В момента паника и страх опразват аптеките, а гълтането на шепа лекарства след първо изсекване в носна кърпа не е решение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът Борисов: Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло!
Следваща статия3 945 нови случая на COVID-19 у нас, излекуваните са 915

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here