дом Здраве Шумен се включва в инициативата „България срещу диабета“

Шумен се включва в инициативата „България срещу диабета“

0
ДЯЛ

Община Шумен се присъединява към националната кампания „България срещу диабета“, чиято цел е превенция и подобряване на осведомеността за развитието на болестта. Това съобщиха от местната администрация.
На 30 юни, сряда, от 11.00 до 13.00 часа по пешеходната зона на бул. „Славянски“ (зад Руски паметник) ще бъде разположен пункт, в който желаещите ще могат да получат безплатно измерване на кръвната захар. Доброволци ще раздават информационни материали, свързани с диабета и ще проведат с гражданите анкета за риска от развитие на заболяването. В пункта ще пристигнат и индивидуално организирани колоездачи, които ще популяризират здравословния начин на живот и спорт като най-доброто средство за превенция от диабет.
Инициативата е част от проекта „България срещу диабета“, който се изпълнява от Лайънс клуб-Видин, съвместно с всички Лайънс клубове в страната, Българска асоциация „Диабет“, Българско национално сдружение по детска ендокринология и с подкрепата на всички общини от 28-те областни града в страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМРРБ ще съдейства за реализацията на инфраструктурни обекти в Шумен
Следваща статияОткриха площадка по пътна безопасност в ДГ „Смехорани“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here