дом Общество Шумен излиза на протест в защита на Пирин

Шумен излиза на протест в защита на Пирин

0
ДЯЛ
Снимка: facebook

Жителите на Шумен ще изразят недоволството си от решението на Министерския съвет за изменение и допълнение на Плана за управление на Национален Парк „Пирин“, което разрешава строителство върху 48% от територията на Парка. Събитието ще се проведе на входа на градската градина на 11 януари от 18.30 часа.
Решението е взето въпреки внесените над 1 000 писмени становища и над 100 000 писма от граждани от цял свят в защита на парка и застрашава едно от най-ценните природни места в България.
Според протестиращите решението дава зелена светлина за изсичане на вековни гори и мащабно строителство в Пирин и не е в полза за местните общности, защото всеки устройствен план, приет въз основа на тези изменения, ще бъде незаконен.
Също така решението не решава проблема с монопола на стопанската дейност в района, не решава проблемите с изключителната държавна собственост, породени от системните нарушения на концесионера на зона Банско, както и не решава проблема с презастрояването и ниските цени на имотите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьор подкара автомобил с чужди номера
Следваща статияВ Никола Козлево правят родословни дървета, готвят Алея на родовете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here