дом Общество Шуменци излизат на втори протест за Пирин, Борисов: По-зелено от нашето правителство...

Шуменци излизат на втори протест за Пирин, Борисов: По-зелено от нашето правителство няма!

0
ДЯЛ

Жителите на Шумен ще изразят за втори път недоволството си от решението на Министерския съвет за изменение и допълнение на Плана за управление на Национален Парк „Пирин“, което разрешава строителство върху 48% от територията на Парка. Протестът ще се състои днес от 18.30 часа пред театъра в Шумен.
Този път протестиращите ще настояват за оставката на Нено Димов като министър на околната среда, както и обявяване на реалния собственик на концесионера „Юлен“ АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.
По-зелено от нашето правителство няма. Това каза пък премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание тази сутрин.
„Вчера в европарламента имахме много доброжелателни хора, подкрепа. Поел съм ангажимент към Зелените. Важно е да знаят, че по-зелено правителство от нашето няма. Ще забраним движението на автомобили нагоре, така че няма да е нужно да се поддържа пътя, да се осолява и да гинат дървета“, коментира премиерът във връзка с изграждането на втори лифт в Банско. „Това е нашата позиция, много точна, ясна и зелена. Не става въпрос нито за хотел, тоалетна не може да се направи, чайна не може да се направи“, добави той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦигуларката Зорница Иларионова и пианистът Хандол Ким гостуват на шуменска сцена
Следваща статияБезплатните закуски в училище: Бихте ли дали това на детето си?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here