дом Бизнес Шуменска компания е трета в класация за най-динамични малки и средни предприятия...

Шуменска компания е трета в класация за най-динамични малки и средни предприятия у нас

0
ДЯЛ
Снимка: Капитал

Шуменската фирма „Сарк България“ е на трето място в класация „Гепард“ за най-динамичните малки и средни предприятия в страната.
В тазгодишната класация участват 2 243 компании. Те са класирани според
динамиката на развитието им през миналата година, а основният показател е ръстът на приходите. В топ 10 попадат компании от седем различни сектора, като по две са от високите технологии и строителството.
„Сарк България“ е собственост на турската Sarkuysan. Дружеството вложи 17 000 000 лева в изграждането на завод в Шумен за електрически кабели за автомобилната промишленост и специални проводници за авиационната и отбранителната индустрия. Това е причина и за скока на приходите с почти 690% до 32 150 000 лева.
Преди шуменската „Сарк България“ са само софийските „Селектиум“ в сферата на IT технологиите и „Парк Индустрия-София Изток“ в сферата на имоти и логистика.
В топ 100 на престижната класация няма други фирми от област Шумен.
Концентрацията на успешния бизнес в София и Пловдив продължава да се увеличава. В тях вече се намират над 50% от компаниите в класацията. Влиянието на столицата се увеличава, като в подреждането влизат 922 фирми при 874 предходната година, което прави 41.1%. Пловдив е категоричният индустриален център на страната, а Варненска област запазва третата си позиция с малко над 7% от най-успешните малки и средни бизнеси. Като добавим към челната тройка приятната изненада Благоевград, Бургас и Стара Загора, става ясно, че почти три четвърти от най-добрите МСП са концентрирани в шест региона на страната, пет от които са в южната част на България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 221 души са поставени под карантина в Шуменско
Следваща статияДетска градина „Снежанка“ във Велики Преслав е с нов директор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here