дом Общество Шлемове за многократна употреба предостави Общината на МБАЛ-Шумен

Шлемове за многократна употреба предостави Общината на МБАЛ-Шумен

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов посети днес МБАЛ – Шумен. Той разговаря с директора на болницата и с началниците на отделения за готовността на най-голямото здравно заведение в областния град да организира лечението на гражданите при нарастване на броя на заразените с коронавируса.

Преди срещата кметът предостави на болницата 150 броя шлемове за многократна употреба, осигурени от общината. Те са изработени от прозрачен кополиестер, предпазват цялото лице и могат да се дезинфекцират със спирт. Още 35 броя шлемове ще бъдат осигурени и за Комплексния онкологичен център до утре, 3 април.
Любомир Христов благодари на медиците за тяхната безрезервна отдаденост и професионализъм и ги увери, че със средства от кампанията „Помогни сега“, материални дарения и с финансовата подкрепа на общината до момента са осигурени защитни маски, шапки, облекла, шлемове, предпазни очила, ръкавици, спирт, сапуни и дезинфектанти за всички здравни заведения в общината. „Имаме достатъчно количества и за следващите няколко седмици, макар никой да не е наясно все още колко дълго ще продължи тази ситуация. Всички материали се съхраняват в специално подготвени за целта складове,“ каза Христов.
По време на срещата кметът обясни още, че с подкрепата на бизнеса и на общината започва изграждането на топла връзка между терапевтичния блок и ОАРИЛ за нуждаещите се от интензивно лечение пациенти, които се лекуват от COVID-19. При обиколка в болницата директорът д-р Димитър Костов и заместник-директорът д-р Недко Тодоров показаха, че в момента целият сектор на Инфекциозното отделение е изолиран. Двамата обясниха, че две от хирургичните зали на старата операционна са пригодени за реанимация и тази връзка е изключително необходима за осигуряване на възможност за директно преминаване от единия в другия сектор. Те увериха шуменци, че в лечебното заведение са създадени максимални условия както за защита на медиците, така и на пациентите.
Медиците изразиха своето удовлетворение, че обединените усилия на ръководството на общината, управата на болницата, бизнеса и шуменци дават своите добри резултати с надеждата, че ползотворното партньорство ще продължи и в бъдеще.
Кметът Любомир Христов пое ангажимент да запознае министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с искането на болничното ръководство да се ускори процедурата по предстоящото подновяване на вътрешните товарни асансьори в МБАЛ Шумен и строителството да започне по възможност най-бързо.
От общинската администрация отново напомнят, че дарителската кампания „Помогни сега“ продължава и припомнят още веднъж сметката на фонда:
Уникредит Булбанк, Шумен IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрокурори и следователи дариха лични средства на МБАЛ-Шумен
Следваща статияВлезе в сила условната присъда на ЧСИ Асен Тонев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here