дом Общество Човешка небрежност подпали боров масив в ПП „Шуменско плато“, глобата за нарушителите...

Човешка небрежност подпали боров масив в ПП „Шуменско плато“, глобата за нарушителите е солена

0
ДЯЛ

Пет пожара са регистрирани през изминалия месец на територията на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, съобщават от СИДП. Всички инциденти са причинени в резултат от човешка небрежност, като два от тях са възникнали вследствие на безотговорно хвърлени неизгасени цигари. Един от пожарите е възникнал в боров масив в ПП „Шуменско плато“.
Всички са низови, а общата площ, която са обхванали, е 71 дка, отчитат още от СИДП.
Горските стражари апелират гражданите да бъдат внимателни при боравене с огън и напомнят, че глобата за запален огън на открито на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горите е 500 лв. Същата санкция се налага и за палене на огън в горски територии извън определените за целта зони на държавните горски и ловни стопанства.
Общо 143 служители на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие преминаха обучение по опазване на горите. Важна част от него бе и проведеният инструктаж във връзка с ефективното прилагане на мерките за предотвратяване на горски пожари.
Обучението се организира от инж. Стоян Саров, началник на отдела за опазване на горите към СИДП, с участието на представители на Регионалните дирекции по горите във Варна и Шумен.
Снимка: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменското ларго ще грейне с нова визия
Следваща статияЗатворник заведе дело срещу шуменската полиция, поиска 100 000 лева обезщетение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here