дом Култура Читалище обяви Третия национален конкурс „Сторих го за Отечеството“

Читалище обяви Третия национален конкурс „Сторих го за Отечеството“

0
ДЯЛ

Народно читалище „Напредък – 1869“ в Шумен обяви началото на Третия национален конкурс за рисунка и литературно творчество на тема „Сторих го за Отечеството“.
Конкурсът е посветен на 150 годишнината от основаването на читалището и 180 г. от рождението на Илия Рашков Блъсков – основател на културната институция и първи председател.
От ръководството определиха двата раздела, в които могат да се състезават участниците :Изобразително изкуство – живопис и графика и литературно творчество – стихотворение, есе, разказ.
Като теми за вдъхновени са посочени дейностите в читалищата по населени места, както и животът, делото и литературните произведения на Илия Блъсков.
Определени са три възрастови групи – от 7 до 12 г., от 13 до 19 г., и над 20 години.
Срок за представяне на творбите 20 юни на адрес – Шумен, ул. „Панайот Волов“2 или e-mail napredaksh@abv.bg
Творбите да са придружени с информация за участника – трите имена, възраст, жанр, точен адрес.
Отличените творби ще бъдат публикувани в сборник, посветен на годишнината на читалището.
Снимка: Chitalista.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМащабна програма за подобряване на пътищата се изпълнява в община Венец
Следваща статияНов срив на Фейсбук и Инстаграм

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here