дом Общество Честит 8-ми декември, студенти!

Честит 8-ми декември, студенти!

0
ДЯЛ

Днес в България се отбелязва студентският празник.
Честването му започва през 1903 г. по повод 15-годишният юбилей на Софийския университет, а датата по стар стил е денят на патрона му – Свети Климент Охридски. Решението за празника е взето от Академичния съвет на университета на 30 ноември 1902 г. Празнуването обаче е отменено след 1944 г. и е заменено със 17 ноември, когато е Международният ден на студентите. През 1962 г. празникът на университета на 8 декември, е възстановен.
На заседание на Съвета на ректорите на 28 октомври 1994 г. е взето решение 8 декември да бъде неучебен ден и празник на българските студенти.
Редакцията на 24shumen.com честити празника на всички бивши и настоящи студенти с пожелания за много здраве и успехи!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКолективът на общинския приют: Срещу нас е подета безпрецедентна атака с клевети и лични нападки!
Следваща статияЛюбомир Христов: Честит осми декември!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here