дом Общество Цветанов на посещение в новата спортна зала: „Арена Шумен“ е перлата на...

Цветанов на посещение в новата спортна зала: „Арена Шумен“ е перлата на града

1
ДЯЛ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов посети новата спортна зала „Арена Шумен“ и се запозна с хода на довършителните работи по спортното съоръжение. Заедно с Цветан Цветанов бяха кметът на Шумен и областен координатор на ГЕРБ Любомир Христов, областният управител на Шумен проф. Стефан Желев, както и депутатите Румен Генов и Димитър Александров.
Строителството на „Арена Шумен“ се финансира с 8 млн. лв., отпуснати от правителството на Бойко Борисов през август 2016 година. Многофункционалната спортна зала ще има 1500 стационарни седящи места, а с мобилните трибуни на терена капацитетът й ще достига до 2400 души. Застроената площ е близо 5000 кв. м. Всички основни зони на залата са разположени така, че тя да създава благоприятни условия за различни видове дейности. Залата е подходяща за всички спортове – международни състезания по волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, бокс, фехтовка. Изпълнителите изтъкват, че като архитектура и функционалност е най-добра след столичната „Арена Армеец“.

По думите на Цветан Цветанов „Арена Шумен“ е перлата на града. „Досега в Шумен не е имало такава инвестиция. Това предизвиква интереса и на други инвеститори“, посочи Цветанов.
Той обясни, че на мястото на „Арена Шумен“ преди е имало изоставена казарма, превърнала се в бунище. „А какво имаме днес? Най-мащабният проект в историята на Шумен!“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.
Той изтъкна, че по време на строителството изпълнителите на проекта са помислили за всичко и това се личи от допълнителните кръгови движения и приспособленията, осигуряващи достъп до залата и на инвалиди.
„Арена Шумен“ промени облика на града завинаги“, каза още Цветан Цветанов.
Снимки: ПП ГЕРБ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтново много настроение и музика в Кюлевча, стотици откриват сезона на бирата
Следваща статияЗапочна 13-ото ретро класик рали „Златни пясъци“ 2018 г.

1 коментар

  1. Те погребаха спорта в страната, днес тръгнали да обясняват за перли!?! Да се крият по дупките си , че не са за пред хора! По снимката отвътре много ми прилича на тази спортна зала до ученическия стадион 🙂 окрадаха едни пари и от тази зала , но както се казва „всичко е точно“ 😉

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here