дом Спорт Футболистите на „Ботев“ записаха победа срещу „Спартак 1918“

Футболистите на „Ботев“ записаха победа срещу „Спартак 1918“

0
ДЯЛ
Снимка: Салим Салих

Футболистите на „Ботев“ (Нови пазар) постигнаха минимална победа с 1:0 срещу втория отбор на „Спартак 1918“ (Варна). Двубоят се игра на градския стадион в Нови пазар пред близо 500 зрители и бе от втория кръг на Североизточна Трета лига.
Още в началото на мача новопазарци с доста нови футболисти обсадиха вратата на варненци. Във 2-рата мин. за нарушение срещу Йордан Милков (Ботев) пред вратата на Иван Атанасов (Спартак) беше отсъден пряк свободен удар. С изпълнението му се нагърби Митко Митков, който от около 25 метра заби топката в мрежата на гостите – 1:0. Рано падналият гол поуспокои домакините, които се настаниха трайно в игралното поле на варненци. Последваха нови атаки с пропуски на Едис Ибрахим, Йордан Милков, Калоян Петров и Христо Станчев. Гостите от Варна с доста млади футболисти с напредването на времето изравниха играта и дори на два-три пъти направиха опасни атаки към вратата на Живко Вълчев. В 44-та мин. спартаклии пропуснаха най-чистото положение пред вратата на новопазарци след като три последователни удара на нападателите им бяха изчистени от защитниците, като при третата добавка Радослев Петров запази вратата си суха, изчиствайки от голлинията. Секунди след това прозвуча и последният съдийски сигнал за първата част на двубоя. През втората част „Ботев“ (Нови пазар) намали темпото на игра, а това даде възможност на младите футболисти от Варна да се настанят трайно в игралното им поле. Зачестиха атаките към вратата на Живко Вълчев, някои от които едва не завършиха с изравнител гол. С пропуски се отличиха Мартин Янакиев, Тугай Неждет, Калоян Янчев, Янаки Смирнов и влезлия като резерва Виктор Върбанов. До края на мача гол във вратата на Нови пазар не падна и това бе първа победа на домакините в новото първенство.
В следващия трети кръг „Ботев“ (Нови пазар) гостува на „Доростол“ (Силистра), а „Спартак 1918“ II (Варна) ще домакинства на другия новак в групата – „Рилци“ (кв. „Рилци“, Добрич).
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВаксинация в неделя
Следваща статияТрадиционният панаир в Смядово ще започне на 24 август

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here