дом Общество Фондация „Еврика“ отпуска стипендии за талантливи студенти

Фондация „Еврика“ отпуска стипендии за талантливи студенти

0
ДЯЛ

За петнадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА“ ще избере талантливи студенти, които ще получават именни стипендии. Те ще са в размер на 2 000 лева годишно и ще бъдат разпрделени в десет области:
1. Компютърни науки на името на Джон Атанасов;
2. Математика на името на акад. Никола Обрешков;
3. Физика на името на акад. Георги Наджаков;
4. Химия и химични технологии на името на акад. Ростислав Каишев;
5. Медицина и биология на името на акад. Методи Попов;
6. Аграрни науки, вкл. ветеринарни науки и горско стопанство на името на акад. Дончо Костов;
7. Инженерни науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката на името на акад. Димитър Мишев;
8. Инженерни науки в областта на машиностроителните технологии на името на акад. Ангел Балевски;
9. Строителство и архитектура на името на Кольо Фичето;
10. Икономика на името на акад. Евгени Матеев.

Освен това, за четвърта година с конкурс ще бъдат избрани още десет студенти, които ще получат специална стипендия „Хуауей ИКТ“ в размер на 1 000 лева, съобщават от Фондацията.
USD за студенти, обучаващи се по специалностите комуникационна техника и технологии, компютърни технологии, информатика и други интегрирани на тях области.
Право на кандидатстване за двете стипендии имат студенти в български университети, завършили най-малко втори курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малък от мн. добър 5.00. Те трябва да са записани за редовно обучение в университетите по предвидения ред за учебната 2017 – 2018 година.
Най-добрите кандидати по документи ще бъдат поканени на среща – разговор със специализирано жури.
Кандидатите трябва да подадат или изпратят във Фондация „ЕВРИКА“ от 1 септември до 15 октомври следните документи:
Заявление написано в свободен текст за желанието си за участие в конкурса и Формуляр по образец, който може да се изтегли от сайта – www.evrika.org . Необходимо е и уверение от университета за успеха по учебни години и записването за новата учебна 2017-2018 година, копие от документи, удостоверяващи участие и класиране в национални и международни конкурси, олимпиади и конференции, публикации в научни издания и други такива за постижения на кандидата в овладяването на съответните науки,изява на творчество и други а също така и есе на тема „Моето бъдеще на специалист – мечти, планове и реалност” написано до 3 страници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрокуратурата ще предприема незабавни действия при посегателства срещу медицински специалисти
Следваща статияЗнанието е злато, учебните пособия – „позлатени”! Колко струва един първолак?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here