дом Общество Финализираха проекти за селски туризъм в община Велики Преслав

Финализираха проекти за селски туризъм в община Велики Преслав

0
ДЯЛ

Успешно реализирани проекти за изграждане на чешми, места за отдих, автобусни спирки и площади с цветни пространства бяха представени на работна среща във Велики Преслав. Домакини бяха местното сдружение „Зелениград“ и кметът д-р Александър Горчев.
Присъстваха и представители на неправителствени организации, съдействали за финализиране на туристическите разработки с цел създаване на привлекателни и облагородени територии в планински и полупланински райони.
Четири села, на територията на общината – Кочово, Хан Крум, Осмар и Драгоево, са били обхванати в общо 9 проекта на стойност между 3 и 16 хиляди лева.
Беше отчетено, че с помощта на доброволци от сдружението и местни жители са били разработени туристически пътеки, които водят към скалните манастири и килии на Шуменското плато, обитавани от монаси – исихасти през ХII- ХIV в. Те са свързани с религиозния, културния и просветния живот от времето на Второто Българско царство.
От Сдружение „Зелениград“ заявиха готовност да помагат на предприемчиви и активни граждани, които имат идеи за благоустрояване на населените места.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 7 000 данъчни декларации са подадени до днес в офиса на НАП-Шумен
Следваща статияРазкъсана облачност, възможни са валежи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here