дом Общество Учени: Родната ракия лекува, ако се пие в малки количества

Учени: Родната ракия лекува, ако се пие в малки количества

2
ДЯЛ

Ракията в малки количества е полезна за здравето, обявиха учени от БАН. Съставките на родната напитка помагат на храносмилането, като стимулират определени ензими. Ако се пият 50-70 грама ракия всяка вечер, няма да имаме стомашни проблеми. Освен това родната напитка лекува успешно главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето. Тя има полезни ефекти, ако се приема до 50 грама, категорични са учените от БАН, цитирани от „Телеграф“. В малки количества питието действа съдоразширяващо и подпомага сърдечната дейност, тонизира и има болкоуспокояващ ефект.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГолямата авария в Шумен е овладяна, водоснабдяването е възстановено
Следваща статияМинистър Вълчев в Шумен: Поетапно ще освободим директорите на училища в областта, които са в пенсионна възраст (видео)

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хора с най-високи рангове пропагандират пиенето на алкохол като полезна дейност, за да оправдаят алкохолизма си. Сигурно и 1-2 цигари на ден са полезни, ама кой български учен ще излезе да каже, че тревата има същите ползи както ракията и червеното вино?

  2. Ами че то никой лекар не отрича ползата от цигарите, ама по една-две на ден. Има сума информация в интернет. Чел съм, че цигарите спомагат за по-доброто храносмилане дори. Тревата е друга тема – канабисът ако се използва с медицински цели лекува също и това се знае също. В много държави тревата е законна за лечение. Ама да се напушиш като хашлак и да седнеш да шофираш- това не го дават и в джунглата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here