дом Общество Ученици се запознаха с основите на правото в Окръжния съд

Ученици се запознаха с основите на правото в Окръжния съд

0
ДЯЛ

Час по основи на правото бе проведен в Окръжен съд – Шумен днес. Ученици от 9а и 9б класове на СУ „Панайот Волов” в Шумен от специалността „Защита на информацията” заедно с преподавателя си по „Основи на правото” Иван Капралов посетиха съдебната палата в града. Те бяха посрещнати от административния ръководител и председател на Окръжен съд – Шумен съдия София Радославова. В рамките на един учебен час, учениците бяха запознати със структурата на съдебната власт на Република България, както и с правата на страните в съдебния процес. Обсъжданите теми бяха онагледени с кратки видеоматериали.
Присъстващите ученици се докоснаха до историята на съдебната палата и имаха възможността да се разходят из нейните кулоари. Часът приключи с обща снимка пред най-голямата съдебна зала във внушителната и пълна с история сграда.
Часът е част от програмата за обучение на деветокласниците и се провежда за поредна година, в рамките на традиционно доброто сътрудничество между СУ „Панайот Волов” и Окръжен съд – Шумен, съобщиха от пресцентъра на съда.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци предадоха над 700 кг. непотребна техника и ел. оборудване
Следваща статияОрлин Куздов и Делян Димитров са новите зам.-окръжни прокурори на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here