дом Наблюдател Ученици завзеха властта в общината: Георги Велков седна на кметския стол (снимки)

Ученици завзеха властта в общината: Георги Велков седна на кметския стол (снимки)

0
ДЯЛ

Кметът на община Шумен Любомир Христов се срещна със зрелостници от всички шуменски училища по повод Деня на българската община.

Събитието е с цел да се популяризира дейността на местната власт и да се стимулира активното гражданско участие в управлението на местно ниво. Дванадесетокласниците се запознаха с органите на местното самоуправление и с начините, по които те могат да упражнят своите граждански права.
Срещата се проведе днес в сградата на общината. Присъстваха и председателят на Общинския съвет в Шумен проф. Борислав Беджев, Пламен Петков, като съветник с най-голям стаж в местния парламент и заместник-председател на Общинския съвет в Шумен и общественият посредник Иван Капралов.


Зрелостниците влязоха в роля на Общински представители, а Георги Велков от Професионалната гимназия по икономика, влезе в ролята на кмет.

Темата, която разгледаха беше – Въвеждане на ограничение за използване на МПС в събота и неделя в ПП „Шуменско плато“ от Информационния център на мемориалния комплекс до Шуменската крепост за времето от 8 до 22 часа.
След дълъг дебат, „общинския съвет“ отхвърли с 29-против и 9-за предложението да се въведе ограничението за пътните превозни средства.


„Съветниците“ приеха с 38 гласа-за и 2 –против, да бъдат изградени пешеходни и велоалеи.

След края на заседанието, кметът Любомир Христов връчи на учениците значки с герба на Шумен.

Снимки: 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГаф: Хиляди не са получили увеличението от 2,4% на пенсиите си
Следваща статияСредната продължителност на живота в Шуменско е по-ниска от тази в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here