дом Общество Утвърдена е Регионалната програма за заетост в област Шумен за 2020 година

Утвърдена е Регионалната програма за заетост в област Шумен за 2020 година

0
ДЯЛ

Регионалната програма за заетост в област Шумен за 2020г. беше утвърдена на заседание на Постоянната комисия по заетостта, водено от заместник-областния управител Ширин Вели.
Регионалните програми за заетост и обучение са ефективен инструмент на политиката по заетостта, за решаване проблемите на местните пазари на труда, чрез повишаване предлагането на работни места и интеграция на безработни лица от уязвимите групи.
Законът за насърчаване на заетостта предвижда реализиране на една Регионална програма за всяка административна област, изготвена на база предложения от областна и общинските администрации.

Ще се финансират дейности, насочени към следните целеви групи:

-безработни младежи до 29 г., с подгрупа до 25 г. младежи, които нито се обучават, нито са заети;
-безработни над 50-годишна възраст;
-безработни без или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация;
-безработни без или с ниска степен на придобито образование (включително от ромски произход)
-безработни лица с трайни увреждания;
-продължително безработни лица;
-неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

Целта на регионалната програма за заетост на област Шумен е да допринесе за повишаването на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване на качеството на работната сила, да даде нови перспективи на представители на най-уязвимите групи безработни.
В регионалната програма за заетост на Област Шумен са включени проектните предложения на всички общински администрации и на Областна администрация – Шумен. През настоящата година се финансира осигуряването на заетост за период от 4 месеца. Планираното начало за изпълнение на програмата е от 03.08.2020г.

Работните места ще бъдат разкрити в следните дейности:

Областна администрация Шумен – 3 работни места (пълно работно време) на длъжност „Общ работник” – Поддържане и опазване на имоти държавна собственост, предоставени за управление и стопанисване на Областен управител на Област Шумен;

Община Шумен – 7 работни места (пълно работно време) на длъжност „Метач” в дейности по почистване на улици, паркове и други обществени места, почистване на отпадъци, листа и сняг от пътните платна и тротоарните площи, събиране и поставяне в определени отделения и контейнери за съхранение и транспорт.

Община Велики Преслав – 8 работни места (пълно работно време) на длъжност „Общ работник” в дейности по Хигиенизиране на сгради и прилежащи към тях площи, почистване от отпадъци, изсичане на храсти и бурени в градски парк, крайречен булевард, поддръжка и хигиенизиране на обекти на общинска бюджетна издръжка, поддържане на градинки в централна градска част.

Община Венец – 20 работни места (4-часов работен ден) на длъжност „Метач” в дейности по комунално – битово обслужване, почистване и хигиенизиране на сгради, улици, площади, паркове, алеи и други територии – общинска собственост метене на улици, площади, паркове и др. общински обекти, събиране на отпадъци, благоустрояване на населените места.

Община Върбица – 9 работни места (пълно работно време) на длъжност „Общ работник” в дейности по поддържане и опазване на сгради общинска собственост и прилежащите им площи на територията на община Върбица, извършване дребни ремонтни дейности, почистване в и около обекти общинска собственост.

Община Каолиново – 10 работни места (пълно работно време) на длъжност „Сметосъбирач.” в дейности по комунално-битово обслужване, хигиенизиране на улици, банкети и тротоари в кметствата, събиране и извозване на отпадъци.

Община Каспичан – 8 работни места (пълно работно време) на длъжност „Общ работник” в дейности по поддръжка на общински сгради, градски паркове, зони за отдих, детски площадки, гробищни паркове – боядисване и освежаване на съоръжения, пейки, огради др. поддръжка на тротоари и пътища, почистване около кофите за смет – събиране и товарене на отпадъци, извършване на дребни ремонтни дейности в публични сгради: читалища, кметства, детски градини, хигиенизиране и дезинфекция на общински сгради и обекти.

Община Никола Козлево – 10 работни места (пълно работно време) на длъжност „Общ работник” в дейности по комунално-битово обслужване, в т.ч. хигиенизиране на улична мрежа, обществени площи, паркове и градини, почистване на складове, дворни площи и работни помещения от отпадъци, поддържане и опазване на общинска и държавна собственост.

Община Нови пазар – 8 работни места (пълно работно време) на длъжност „Общ работник” в дейности по комунално – битово обслужване, хигиенизиране, събиране на отпадъци, опазване на околната среда, поддържане и опазване на общинската и държавна собственост, поддържане на реда във и около обектите градски парк, площадки, градинки, градски стадион, гробищен парк и др

Община Смядово – 9 работни места (пълно работно време) на длъжност „Общ работник” в дейности по текущо почистване на улици, пътна мрежа, обществени сгради и терени, комунално – битово обслужване, хигиенизиране, събиране и извозване на отпадъци, благоустройство на населеното място и производствени зони, саниране на площи, индустриални зони и сгради, поддържане и опазване на общинска собственост.

Община Хитрино – 9 работни места (пълно работно време) на длъжност „Работник поддръжка” в дейности по опазване и поддържане на обществени обекти и прилежащите им площи

В Регионалната програма на област Шумен през 2020г. е предвидено разкриването на 81 работни места на пълен работен ден и 20 работни места на непълно работно време (4-часов работен ден). За реализацията на регионалната програма са необходими 285 819 лв., от които 273 819 лв. от Държавния бюджет и 12 000 лв. осигурени от областната и общинските администрации.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтхвърлиха предложение за намаляване на възнагражденията на съветници
Следваща статияС концерт под звездите Градският духов оркестър отбелязва половин столетие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here