дом Общество Условни присъди за двама шофьори за тежък инцидент, причинил смъртта на 1...

Условни присъди за двама шофьори за тежък инцидент, причинил смъртта на 1 човек

0
ДЯЛ

Шуменският окръжен съд постанови днес присъда, с която призна за виновни двама водачи на товарни автомобили, за това че на 19.12.2013г. на автомагистрала „Хемус“, край град Нови пазар, нарушили правилата за движение по пътищата и при условията на независимо съпричиняване, включително и от страна на единият от пострадалите причинили по непредпазливост ПТП, вследствие на което е настъпила телесна повреда на едно лице и смърт на едно лице.
Наложените наказания от наказателния състав на ШОС председателстван от съдия Нели Батанова са съответно 3 години „лишаване от свобода“ за подсъдимия Георги Парушев, изпълнението на което е отложено по реда на чл.66, ал.1 от НК за срок от 4 години, както и 3 години „лишаване от право да управлява МПС“ и 2 години „лишаване от свобода“ за подсъдимия Венелин Александров, наказанието на когото е отложено за срок от 3 години, както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години.
Припомняме ви, че до нелепия инцидент преди почти пет години се стигнало, след като водачът на товарен автомобил Парушев бил натоварен със задача да лугира пътния участък от магистралата, предвид лошите метеорологични условия – заледяване и гъста мъгла. Екип на АПИ, контролиращ състоянието на пътя, в който е и пострадалият Назим Юзеиров установил наличие на повреда в почистващата машина и предприел действия по спиране на машината. Водачът Парушев от своя страна извършил спирането, без да изтегли машината в аварийната лента и да я обозначи по предвидения ред със аварийни светлини и светлоотразителен триъгълник. В същото време по магистралата се движил друг товарен автомобил с несъобразена с пътните условия скорост, управляван от пострадалия Драгомир Янков, който се блъснал в спрелия на лентата на движение автомобил. Вследствие на удара, Янков се заклещил в кабината на автомобила си. Пострадалия Юзеиров направил опит да му окаже помощ, качвайки се странично на кабината на товарния автомобил. В същото време в задния автомобил се ударил трети товарен автомобил, управляван от подсъдимия Венелин Александров, също движейки с несъобразена с пътните условия скорост. Вследствие на този удар, правещият опит да помогне на водача от вторият във верижната катастрофа Юзеиров паднал на земята под автомобила. Вследствие на получените травми същият починал на 25 декември 2013г. в „МБАЛ-Шумен“.
Присъдата на ШОС подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовите министри Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов положиха клетва
Следваща статияЕксперти от РИОСВ Шумен с образователни инициативи в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here