дом Култура Усилията се възнаграждават: Професор от университета плаща първата такса на 5-ма студенти...

Усилията се възнаграждават: Професор от университета плаща първата такса на 5-ма студенти с най-висок успех

0
ДЯЛ

Професор от Шуменския университет „Епископ К. Преславски” поема семестриалната такса на първите 5 младежи с най-висок успех, които кандидатстват и се класират за специалност „Биология и химия”.
Инициативата е на проф. д-р Цветеслава Игнатова – Иванова, преподавател в катедра „Биология”.
„Реших да дам стимул на млади хора, които нямат възможност да учат, имат огромното желание. Имат и успех, което е мотивиращо”, каза за 24shumen.com проф. д-р Игнатова.
Тя допълни още, че след приемането им в университета, ако запазят успеха си, те ще имат възможност да получават стипендия.
По думите й, има много деца, които нямат финансовата възможност да продължат своето образование.
Трудностите при учениците, които идват от селата са, че те трябва да заплащат не само семестриални такси, а и квартира, както и да осигурят своята прехрана.
Проф. д-р. Игнатова споделя още, че според повечето студенти, специалността „Биология и химия” е трудна за изучаване, но това не е така. Повечето от желаещите се отказвали от тази специалност заради химията.
„Не може да се учи биология без човек да има елементарни познания по химия”, категорична е преподавателката и пояснява, че химията, която се изучава с биологията, не е като в училище.
След завършването на тази специалност, студентите биха могли да работят не само като учители, но след това, ако продължат с магистратура, могат да станат инженери и да започнат работа по специалността.
„В нашия град има индустрия, има заводи и се търсят много кадри”, допълни проф. д-р Иванова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС мъжки битки почитат паметта на легендарния борец Коджа Юсуф в родното му село
Следваща статияТърси се директор за шуменската Симфониета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here