дом Общество Търси се „Най-добър млад шофьор на България“, вижте условията за участие

Търси се „Най-добър млад шофьор на България“, вижте условията за участие

0
ДЯЛ

Съюзът на българските автомобилисти основа кампания под надслов „Най-добър млад шофьор на България“, която има за цел да постави пътната безопасност като приоритет сред младите – най-уязвимата група на пътя. Тя ще бъде реализирана под формата на състезание с обучителна цел, в което могат да участват всички шофьори до 26-годишна възраст. Те ще трябва да демонстрират познания на правилата за движение по пътищата, познания на автомобилите и автомобилните технологии и най-вече знания и умения за безопасно шофиране, както и реакции в случай на автомобилна катастрофа или неочаквана авария на пътя. Участниците също така трябва да бъдат със стаж зад волана не повече от 5 години и да нямат влезли в сила наказателни постановления.
От днес е пусната и официалната платформа на кампанията, на която става първоначалното кандидатстване с онлайн тест. До финала стигат 30-те души с най-добър резултат и време от решаването на въпросника. Кампанията не търси най-бързите водачи, а мъжете и жените с най-широк спектър от познания и умения. Крайната дата за попълването на теста е 27 април 2018 година. Практическата част на кампанията е само за финалистите и ще се състои на 12 май 2018 година на писта „Дракон“, с. Калояново. По регламент времетраенето на състезателната част ще бъде 3 часа, като всяка една задача ще носи определени точки. Измежду тях ще бъдат оказване на първа помощ, смяна на гуми – не за време, а за прецизност, проверка на масла и горива, избягване на препятствия и майсторско паркиране. Победителят ще бъде пример за младите шофьори в страната, а за в бъдеще ще бъде използван и като посланик на безопасността по пътя. Голямата награда пък е практична за младия шофьор, особено в градска среда – една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил Renault Captur. Въпреки че само един ще получи голямата награда, останалите 29 финалисти ще си тръгнат с поощрителни награди като картите на СБА за безплатна пътна помощ в България и Европа. Кампанията е проведена за първи път в Словения, а тази година с подкрепата на ФИА ще се осъществи в България, Словения, Чехия и Словакия. Президентът на ФИА Жан Тод поздрави СБА за инициативността си.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрипната епидемия „чука“ на прага на Шумен
Следваща статияЗадължителната застраховка „Гражданска отговорност” поскъпна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here