дом Други Трудът и талантът се възнаграждават! Тони с номинация във фондацията на Бербатов

Трудът и талантът се възнаграждават! Тони с номинация във фондацията на Бербатов

0
ДЯЛ

15-годишният Тонислав Троев от Шумен е сред номинираните за наградите на фондация „Димитър Бербатов“. Тони, както го наричат близки и познати, е номиниран в категория „Изкуство“ – пиано. Той е ученик в 10-и клас и учи в Средно училище „Панaйот Волов” в областния град. Свири на пиано още от 7-годишен. Тони разказа пред репортер на 24shumen.com, че когато е бил съвсем невръстно дете, при едно негово посещение в Школата по изкуствата, бил силно привлечен от пианото. Още на следващия ден той заявил на родителите си, че иска да свири на пиано и те веднага го записали при учителката Ралица Крумова. Отначало се занимавал с пианото само една година, а след това се наложило временно да прекрати уроците си. Преди 5-6 години се завърнал отново към своя любим музикален инструмент.
Тогава започнал да участва и в конкурсите, от които има 12 златни медала и 2 златни статуетки, както и много грамоти.

Днес Тонислав Троев е един от номинираните за наградите на фондация “Димитър Бербатов”. За да стигне до там, той е описал своите награди, които е спечелил през изминалата година, без да има някакви големи очаквания.

Известно време след кандидатстването му влязъл отново в сайта на Фондацията и видял, че е сред одобрените. Освен, че свири на пиано, той обича да пее, да рисува, а най-новото му занимание е програмирането. Въпреки всичките му извънкласни занимания, той е пълен отличник в училище. Родителите на Тони застават плътно зад него и го подкрепят във всяко едно начинание.

Бащата на Тони-Светослав Троев, сподели пред 24shumen.com , че самият той навремето е имал голямо желание да се занимава с музика и дълги години е свирил на акордеон, но не е успял да израсне като музикант. Според него свиренето на определен музикален инструмент създава богата музикална култура и естетически усет към красивото. Той се е почувствал много щастлив когато синът му заявил, че иска да свири на инструмент, който има много общо с акордеона.
„Четвърта година вече синът ми достига върхове, които аз самият не вярвах, че са осъществими”, допълва гордият с успехите на сина си Светослав Троев.
А 15-годишният тийнейджър е категоричен, че не бърза да прави смели планове за бъдещото, защото всяко нещо може да се промени. Но е сигурен, че музиката е една от опциите му и за момента дори приоритет. Един от неговите музикални идоли е френският пиaнист Ричърд Клайдерман, с който през 2016 година на негов концерт в Русе, Тони е имал честа да се ръкува.

Нека заедно подкрепим нашия съгражданин само с едно гласуване!

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХристияни събират дарения за построяване на храм в село Вехтово
Следваща статияСтуд, мраз и мъгла! Живакът в Шуменско пада до – 11 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here