дом Наблюдател Тираджии в пустошта: Как паркира шуменецът

Тираджии в пустошта: Как паркира шуменецът

8
ДЯЛ

Паркирането в града понякога се оказва невъзможно предизвикателство. Особено, когато искаш да паркираш максимално близко до крайната дестинация или искаш да демонстрираш завидни паркоумения, или пък когато си пропуснал някой от  часовете по кормуване. Някои обаче имат вродена дарба да паркират като …тираджии в пустиня. На такива се натъкна и репортер на 24shumen.com.

Тротоарни завоеватели

Не рядко се случва да се изкушиш да спреш на тротоар, защото е по-близо, по-удобно, по-сенчесто, по-… нередно. Паркираните там коли са истинско препятствие за пешеходците. Особено за тези с детски колички, които също искат (а имат и пълното право) да се движат правилно и на сянка, ама кой мисли за тях, когато е зад волана? Случаите на такива „изпълнения“ са особено неприятни, когато са в район на детско заведение.

Разстоянието има значение

В Закона за движение по пътищата е упоменато, че паркирането на по-малко от  5 метра, преди и след кръстовище, е нарушение. Правилото има и логично обяснение, спряната кола непосредствено преди или след завой, ограничава сериозно видимостта на шофьорите, да не говорим, че при съотношението „голяма кола –тясна улица + паркирал на завой”, маневрата за колегата на пътя става почти невъзможна. Има и един друг тип шофьори – паркиращи на знак „Стоп” – тук вече коментарът е излишен.

Спрял съм за малко…

Уважаеми шофьори, спирането за … малко е допустимо, само ако сте си в колата и не се налага да ви чакаме с часове, за да можем да напуснем паркинга, на който сме паркирали правилно. Дума дупка не прави, но попържните по адрес на роднините ви по женска линия, надминават в пъти онова прословуто „мамата“ на великия български футболист Христо Стоичков.

Паркирането по улицата  пред църквата на площад  „Кристал” е забранено, но пък къде да спреш, ако искаш от кафенето наблизо  да видят от каква кола слизаш?

Колегите  отвръщат на удара

Ако качвайки се в автомобила си, забележите, че гумите ви са спаднали, липсва ви антена или по предния капак има постмодернистични гравюри, изработени с пирон или ключ, или чистачките ви са вдигнати, скъпи колеги, паркирали сте като тираджии в пустиня. Толкова ли е трудно да не си пречим на пътя и да не изнервяме и без друго напрегнатото си ежедневие? Замислете се – не е трудно…

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия“Соколите” се понесоха през Шумен (видео)
Следваща статияПреображение Господне е, небето се отваря и желанията се сбъдват

8 КОМЕНТАРИ

  1. Не знам дали са селяните, но като гледам моите съседи шуменци са по-големи селяндури от хората, идващи от околността. Държат се все едно всички паркоместа са първо за тях. Псуват като магарета на пътя другите, ама не си дават сметка, че и те са непрекъснато в нарушение. Има един, дето все сянка търси на колата си и я търка с кърпичка през час, не казвам, че е лошо, ама като му направих забележка, че паркира и пречи на другите направо каза: е.ал съм си, за мен мисли ли някой. Това е селяндурщина от висша степен. Какво да му обясняваш повече на такъв?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here