дом Общество С 590 хиляди лева Община Върбица слага край на кални улици в...

С 590 хиляди лева Община Върбица слага край на кални улици в 7 села

0
ДЯЛ

590 хиляди лева от местни приходи осигури Община Върбица за асфалтиране на улици в селата Маломир, Нова Бяла река, Тушовица, Станянци, Бяла река, Божурово и Чернооково. Предстои ремонт и на улици в общинския център Върбица.
„За тази година за капиталово строителство сме предвидили сериозен бюджет над половин милион лева. Ще бъдат реновирани силно компрометирани улици в населените места. Тук ремонтни дейности не са извършвани от 40 години. Така, че трябва да се предприемат мерки, тъй като уличните настилки са в критично състояние”, заяви за 24shumen.com кметът на Върбица инж.Мердин Байрям.

Кметът описа ситуацията в седемте села като „срамна за 21 век“. Хората газели кал, носели децата си на гръб, за да ги оставят пред училище. Ако някое дете минело по калните участъци, после не смеело да влезе в учебен час.
„Така, че намерихме вярното решение. Проблемите на хората за мен са приоритет“, казва градоначалникът.
Хората се оплакали на кмета за калните улици и по време на общоселски събрания.
Всичко си записвам, нито един проблем няма да бъде пренебрегнат, е философията на инж. Байрям.
Снимки: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа зрелостниците: Вижте резултатите от майската сесия
Следваща статияКметът връчва юбилейни плакети за 130 години предучилищно образование в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here