дом Спорт Състезатели от 25 клуба по ориентиране ще се борят за купа „Шуменска...

Състезатели от 25 клуба по ориентиране ще се борят за купа „Шуменска крепост“

0
ДЯЛ

Купа по ориентиране „Шуменска крепост“ ще събере състезатели от 25 клуба в страната. Участниците ще се борят и за купа „СиВен“. Надпреварата ще се проведе от 30 август до 1 септември. Това съобщи председателят на Клуба по спортно ориентиране в Шумен Георги Колев.
Организатори на състезанието са Клуб по спортно ориентиране „Мадарски конник“ и НСА „СиВен“.
До момента заявки за участие са подали близо 300 ориентировачи от клубове от Варна, Русе, Разград, Бургас, Търговище, Ямбол, Велико Търново и др.
Участниците са разделени в 24 групи. 150 от състезателите са деца.
Трасетата са разделени в три категории – лека, средна, тежка и маршрут за деца. Дължината на участъците е от 1 000 до 5 000 метра. С най-голяма денивелация от 190 метра е средният маршрут, което го прави и най-тежкият. Стартът по него е в петък от 16.00 часа. Той ще определи и носителя на купа „Шуменска крепост“.
В събота от 11.00 часа започва надпреварата по удължената спринтова дистанция за купа „СиВен“. Трасето е в околностите на Велики Преслав и преминава покрай старините на Симеоновата столица.
В неделя от 10.00 часа е стартът на смесената щафета, който също ще се проведе край Велики Преслав.
Детското трасе е с дължина от 1 000 метра. Бягането е предимно по асфалтов път.
Крайният срок за подаване на заявки за участие в състезанието изтича в 24 часа тази вечер.
Резултатите от отделните етапи ще излизат веднага на сайта на Федерацията по ориентиране.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед сигнал: Иззеха 900 гр безакцизен тютюн
Следваща статияГости от Браила, Ксанти и Струмица ще посетят Шумен по проект „Граждани за Европа“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here