дом Общество Съветникът Асен Асенов аут от Общински съвет – Шумен

Съветникът Асен Асенов аут от Общински съвет – Шумен

1
ДЯЛ

Тече процедура за прекратяване пълномощията на общинския съветник от ДПС Асен Асенов. Мястото му ще заеме следващия в листата. Това заяви за 24shumen.com председателят на Общинския съвет в Шумен проф. Борислав Беджев.
До 24 април процедурата ще приключи. От Общинската избирателна комисия Асенов щял да бъде уведомен официално, че вече не е общински съветник.
Това са изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и на Правилника на ОбС. Спазваме ги, обясни проф. Беджев.
Председателят на местния парламент и заместник- председателят адв. Пламен Петков вече са уведомили комисията, че Асенов отсъства от няколко сесии.
„Докато ние тук работим и пишем докладни по различни проблеми, които притесняват шуменци, колегата Асенов е качил снимки в интернет, как управлява „със самочувствие“ луксозен автомобил БМВ, с богат кожен салон“, възмущават се съветници. Те са гневят, че вече от четвърта сесия на ОБС Асенов отсъства. Според ромски лидери той бил в Холандия със съпругата си и изобщо нямал намерение да се прибира в България.
„Не поддържам контакт с Асен. Не ме е уведомявал, нито за отсъствията си, нито за това има ли уважителни причини“, сподели пред 24shumen.com лидерът на ДПС Шумен Гюнай Тефиков. Не бил уведомяван и председателят на групата съветници от ДПС Метин Джамбазов.
На миналата сесия колегите направиха предложение до Общинската избирателна комисия Асенов да бъде заменен със следващия в листата, заяви председателят на Постоянната комисия по култура и вероизповедания Венцислав Венков в отговор на въпрос на 24shumen.com докога комисията ще работи в намален състав. А Асенов е член на тази комисия.
На предстоящата сесия новият съветник трябва да се закълне, обясни Венков. Според него ДПС трябвало да реши в каква комисия да влезе новият колега.
„Знам, че Асен е в чужбина. Виждам го в интернет. Но това са неофициални неща“, добави той.
На мястото на Асенов ще влезе следващият в листата на Движението – бизнесменът Нурхан Ризов.
Съветници очакват, той, с присъщата му енергия и потенциал да работи в интерес на жителите на Шумен.
Снимка: Фейсбук, личен профил на Асен Асенов
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияIn memoriam: Почина актрисата Виолета Гиндева
Следваща статияОтборът на „Зора“ спечели Престиж Мача на звездите в зала „Арена Шумен“ (снимки)

1 коментар

  1. Незнам какъв е правилника на ОбС Шумен. Ще го прочета. Но в община Попово е така. Имаш право да отсъстваш от 3 сесии по уважителни причини. Може де да те бутнат от общинския съвет само ако си отсъствал от 5 сесии за календарната година.енезависимо да ли са последователни или не и с уважителни причини. Незнам колегата от колко време отсъства но по спомен мисля че е от януари месец в чужбина. Има и още нещо което е много важно.мисля че ОбС Шумен няма право да изключва общински съветник от общинският съвет, когато има по малко или равно на 6 броя общински сесии до края на мандата. Ако не се лъжа изборите са октомври.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here