дом Общество Студент, полицай, студент… за празника: Масови проверки за алкохол и нарушения на...

Студент, полицай, студент… за празника: Масови проверки за алкохол и нарушения на обществения ред

0
ДЯЛ
Снимка: Facebook

Полицейски служители от Областната дирекция в Шумен ще се грижат за опазване на обществения ред по време на студентския празник – 8 декември, стриктен ще бъде контролът над водачите за недопускане на произшествия.
Започнаха проверки в заведенията, в които се очаква да има организирани тържества, в тях се включват и служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“
На територията на Областната дирекция ще има полицейско присъствие около заведенията, в които ще се провеждат увеселителни мероприятия, за да не се допускат произшествия по време на празника и за да не се нарушава обществения ред. Стриктно ще се следи дали водачите на моторни превозни средства спазват ЗДвП, дали не управляват след употреба на алкохол или дали не са седнали зад волана на технически неизправни моторни превозни средства.
Във връзка с предстоящия студентския празник – 8 декември РД ”Пожарна безопасност и защита на населението”- Шумен извършва съвместни проверки с полицейски служители в дискотеки, барове, клубове и заведения за развлечения с удължено работно време. При проверките се обръща внимание на условията за евакуация (в т.ч. осигуряване на необходимия брой изходи и свободното преминаване по пътищата за евакуация, съответствието на положените покрития за вътрешни повърхности в помещенията и по пътищата за евакуация, с изискванията на правилата и нормите за пожарна безопасност, наличието на организация за пожарна безопасност в обектите и изправност на пожарогасители, евакуационно осветление, системи за пожароизвестяване и други, персонала на обектите, във връзка със знанията и уменията им за адекватна реакция, при възникване на нежелано събитие; организацията при провеждане на мероприятия, с които временно се променя нивото на пожарната безопасност в обектите, включително при използване на пиротехнически изделия. Проверките ще продължат до коледните и новогодишните празници.
По време на честванията на Празника на студентите – 8 декември и при пътуванията, свързани с тях, нараства вероятността от тежки пътнотранспортни произшествия по вина и с участие на водачи на автомобили, най-често с малък стаж и опит, превозващи компании от студенти. Основните рискови фактори са: превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол. Избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на водачите, но в голяма степен това е отговорност и на техните спътници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБогата празнична програма очаква малки и големи за Коледа и Нова година
Следваща статия10 медала за малките каратеки от Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here