дом Култура Студенти и преподаватели от три страни участват във Видео Арт Фестивала Шумен...

Студенти и преподаватели от три страни участват във Видео Арт Фестивала Шумен 2017

0
ДЯЛ

Четвъртото издание на Студентски Видео Арт Фестивал Шумен 2017 ще бъде открито днес в 13.00 часа в Корпус 2 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Той се организира от катедра „Визуални изкуства, теория и методика“ на Педагогическия факултет, с подкретата на деканското и ректорското ръководства. Куратор на четвъртото издание е проф. Валери Чакалов, съобщават от учебното заведение.
Тази година във фестивала участват студенти и преподаватели от Националния университет за изкуства в Букурещ, от Университета за изящни изкуства „Мимар Синан” в Истанбул, Коджаели университет в Измит, Великотърновски университет „Свети Свети Кирил и Методий“, Шуменския университет и други висши училища.
Откриването днес е със специалната селекция от Филмов фестивал „Карантината“ Варна, подготвена от един от организаторите на фестивала Цветан Кръстев. В програмата ще бъдат представени селектирани продукции на университетите, ще се проведе творческа работилница със студентите на тема „repeat all”, подпомагани от ментори Виктор Петков, Георги Кръстев, Валя Андонова и други.
Наградите за конкурсната част на фестивала са осигурени от меценати от Холандия и Швейцария.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщински съветник: От 60 години проектите за басейн във Велики Преслав удрят на камък, но не се отказвам
Следваща статияЗловонна миризма от канал вдигна на крак огнеборци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here