дом Общество Стотици деца и родители се насладиха на празничните прояви за Деня на...

Стотици деца и родители се насладиха на празничните прояви за Деня на детето

0
ДЯЛ

За първи път тази година бяха организирани няколко центъра с празнични прояви за Деня на детето – 1 юни. Стотици деца и родители дойдоха в Градската градина на Шумен и се включиха в инициативите, организирани от Община Шумен, Центъра за подкрепа на личностното развитие, Младежкия дом, творчески и спортни клубове в града.
Кметът Любомир Христов, заместник-кметовете Светлана Маркова и Найден Косев бяха сред гостите на тържеството.
На централната алея се проведе конкурс за рисунка на асфалт под надслов „Моите детски мечти“. Детско караоке, сцена на талантите, ретро фото, любими герои забавляваха децата на Шумен и превърнаха празника в неповторимо преживяване. Сръчни детски ръчички изработваха маски, хартиени фигурки – оригами и бодиарт в ателиетата, подредени в алеите на парка. Малки цветари получиха ценни наставления как да засадят летните цветя. Уменията си показаха и децата от школата по дърворезба към ОДК и каратеките на Даниел Димитров от СК „Киокушин“. Част от децата избраха да спортуват и се включиха в турнирите по футбол на малки вратички, слаломи с ролери и велосипеди, стрийтбол, шахмат, дартс, крос, теглене на автомобил и др. Празникът бе зареден с много усмивки, пъстроцветни балони, лакомства и награди за най-малките. Тригодишният Петър Данаилов Стоянов спечели от велосипед от томболата.
По-късно кметът Любомир Христов присъства на официалното откриване на дарената от фирма „НЕС – Нови енергийни системи“ ООД нова автоматична отоплителна инсталация на биомаса на Детска градина „Буратино“ в кв. „Макак“. Инсталацията е изградена за малко повече от 15 000 лева. Веднага след откриването по случай Деня на детето фирмата организира и тържество за децата от детската градина.
Зaбaвлeниятa за децата на Шумен пpoдължихa през целия ден. В следобедните часове празникът се пренесе в кв. „Боян Българанов“ пред магазин BulMag, където бяха организирани детска дискотека, игри, танци, състезания и много изненади. С концерт, спортни игри, безплатни атракциони детският празник продължава и след 17.30 часа в парк “Студентски”, където още едно дете ще спечели голямата награда от томболата – велосипед.
През целия ден културни институции отбелязват с различни прояви 1 юни – Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” отвори врати за малките си читатели, в танцовата зала на Младежкия дом бяха наградени децата, участвали в конкурса “Индустрията в моя регион”, а в 14.00 часа на Паметника “Създатeли на българската държава” авторите на компютърната игра „Изследователи“ от СУ „Сава Доброплодни“ демонстрираха своята разработка пред връстниците си. В 15.00 часа беше открит новият кабинет на младите дърворезбари от школата към Общинския детски комплекс в къща Бучевинови.
1

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве шуменски коли се блъснаха във военен влекач, четирима бяха откарани в болница
Следваща статия2 юни е, отдаваме почит на Ботев и на загиналите за свободата на България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here