дом Общество Стартират масови проверки на пазарите за животни в областта

Стартират масови проверки на пазарите за животни в областта

0
ДЯЛ

Съвместна акция между Областната Дирекция по безопасност на храните и МВР за проверка на регламентирани и нерегламентирани пазари за животни ще стартира на територията на област Шумен. Това стана ясно по време на заседание на Областната епизоотична комисия. По време на проверките щателно ще се следи за изискванията към регламентираните пазари за животни и за хуманното отношение към тях. Проверките са инициирани именно поради нарушения спрямо животните по различни пазари в страната. Недохранени животни, без ушна марка, претъпкани клетки, както и животни изложени на нечовешки температури, са констатирани след проверки на пазари в Асеновград, Пазарджик, Хасково и Раковски.

„ В Шумен няма обособени пазари за животни, ако има – то те са нерегламентирани и също ще подлежат на внезапна проверка”, информира д-р Катя Райкинска, директор на ОДБХ . Търговците, които не спазват условията за търговия с животни ще подлежат на санкции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСевероизточното държавно предприятие стартира годишен одит
Следваща статияОбщина Върбица стяга Традиционен есенен панаир

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here