дом Общество Социално подпомагане ще плати 6 270 лева на Севджан Акиф заради незаконното...

Социално подпомагане ще плати 6 270 лева на Севджан Акиф заради незаконното ѝ уволнение

0
ДЯЛ

Шуменският административен съд наложи на Агенцията за социално подпомагане да заплати 6 270 лева обезщетение на Севджан Акиф, бивша директорка на регионалната структура в Шумен.
Постановлението на ШАС е във връзка с незаконното ѝ уволнение и представлява размера на шест основни заплати на Акиф, заедно със законната лихва.
Тя бе освободена от длъжността, а като причина за уволнението бе посочено „държавният служител е осъден на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер”.
От документите по делото става ясно, че в заповедта не е конкретизирано делото, по което е налице такова осъждане, но в писмо е посочено приключилото наказателно производство срещу Севджан Акиф в Районен съд – Шумен.
Въпросният случай се разиграва на 2 август 2015 година, когато при полицейска проверка в Хитрино, бившата шефка на Социалното е хваната да кара с 1,3 промила алкохол. Тя получава 6 месеца пробация.
Административният съд от своя страна се произнесе, че наложеното наказание е „пробация”, а не „лишаване от свобода” , а това не противоречи на закона и позволява на Севджан Акиф да заема държавна длъжност. Това и обуславя незаконосъобразност на мотивираната с него заповед за прекратяване на служебно правоотношение, според съда.
Освен шестте заплати, Агенцията за социално подпомагане ще плати и разноските по делото в размер на 1 040 лева.
Снимка: Фейсбук, личен профил
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтрелките на часовника на РУ-Шумен тръгнаха, камбанен звън ще звучи на 30 и 60 минути
Следваща статияРъст на заразните заболявания, експерти предупреждават за опасен летен вирус

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here