дом Други Служба КОС – Шумен отчете: 6 703 души имат разрешения за...

Служба КОС – Шумен отчете: 6 703 души имат разрешения за огнестрелни оръжия, от тях 5 151 са на ловци

0
ДЯЛ

Общият брой огнестрелно оръжие, което се води на отчет и контрол към 30.06.2017 г. е 6 703, от които 5 151 е за ловни цели, а останалото 1 451 бр. е собственост на юридически лица и еднолични търговци, придобито от тях за служебни и граждански цели. За същия период на 2016 г. общия брой огнестрелно оръжие е бил 6 576 броя.
През изтеклото шестмесечие на територията на ОД на МВР – Шумен има регистрирана една злополука със законно притежавано огнестрелно оръжие. За същия период на 2016 г. са регистрирани две злополуки (двама ранени) със законно притежавано огнестрелно оръжие.
През първите шест месеца на годината са иззети седем огнестрелни оръжия и 95 боеприпаси. Иззети са девет огнестрелни оръжия от четирима, които не отговарят на изискванията на нормативната уредба по КОС.
През отчетния период няма регистрирани кражби на огнестрелно оръжие, боеприпаси, взривни материали и пиротехнически изделия.
Извършени са 584 планирани и 131 внезапни проверки на лица и обекти осъществяващи дейности с взривни вещества, оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия.
От началото на годината на територията на ОДМВР – Шумен са извършени 5 взривявания и 10 пиротехнически илюминации, на които е присъствал полицейски служител. Спазени са мерките за безопасност и не са допуснати отклонения на взривни материали. Няма констатирани нарушения.
През първото шестмесечие на 2017 г. са извършени общо 87 проверки в обектите за производство и съхранение на взривни материали и пиротехнически изделия за съответствие на наличните количества с отчетните документи. Нарушения не са констатирани.
На територията на ОД на МВР – Шумен има 10 търговски обекта за търговия с оръжие, боеприпаси и пиротехнически изделия – осем в гр. Шумен, един в гр. Велики Преслав и един в гр. Нови пазар. Те са обект на ежемесечни проверки от органите на полицията. Собствениците и продавачите са инструктирани при извършването на търговската дейност стриктно да спазват изискванията на нормативната уредба по КОС.
За изтеклия период са съставени 26 акта за нарушения на нормативната уредба по КОС.
Проверени са 54 ловци по време на ловните излетни дни Нарушения не са констатирани.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВърбица грейна с нова цветна премяна
Следваща статияМалките „пчелици” учиха, пяха и танцуваха в Горското училище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =