дом Политика Слави Трифонов: От „Демократична България“ искат постове, а са 4-та сила!

Слави Трифонов: От „Демократична България“ искат постове, а са 4-та сила!

0
ДЯЛ

В продължение на над 20 години всеки ден съм бил по телевизията и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да давам интервюта и да обикалям по студията. Това ми е изключително неприятно. Слухове за мен е имало, откакто съм в публичното пространство. Повечето от тях са неприятни, не знам защо хората ги харесват. Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов в интервю, взето от зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов, качено в социалните мрежи.
„Изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост. Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато решихме да подходим чисто практично към визията на един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Запознах се с него и семейството му и установих, че той е много кадърен и много морален човек. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един български кабинет“, сподели Трифонов.
Лидерът на ИТН е бил изненадан от публичната реакция на обявения от него кабинет.
„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България”, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, Николай Василев също е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ. На въпросът защо мисли така, той не можа да ми отговори. Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Няма проблем, има и други хора, които имат необходимите качества да поемат този пост, както стана ясно”, обясни още Трифонов.
Според него от „Демократична България” искат постове, въпреки, че твърдят обратното. Той е на мнение, че на партията се отделя повече от необходимото внимание.
„Те не искаха да редят кабинет и изведнъж Христо Иванов излезе, без разговор, без предупреждение и чете декларация от парламента. И казва – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо? Какъв точно стана и кога реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш? Аз му се обадих и му казах: „Иванов, явно звъниш на друг телефон, защото в няколко интервюта казваш, че си ми звънял, а аз не вдигам. Явно звъниш на друг телефон, защото такова нещо на моя не виждам. Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени. Ако има нещо, искам да ми се обадиш, каквото има, да ми кажеш, за да може по нормален начин да го обсъдим”. Той не ми се обади, когато тръгна да чете тази декларация и да казва в кабинета какво може и какво не може. Ако ми се беше обадил, може би щеше да има друга концепция”, разказа политикът.
Според него в момента „всички са срещу всички“, а от „Има такъв народ“ не са симпатични на никого. Защо това се е случило, Трифонов няма отговор.
„Всичко за Петър Илиев бяха слухове. Реалността е нещо друго. Твърденията за Петър Илиев са пълни глупости. Ние правим това, което смятаме за най-добро. Никой не може да ни повлияе освен хората. Нито медии, нито Христо Иванов може да ни повлияят за дадено решение. Кога го направиха Петър Илиев премиер, кога го оттеглих. Някой да даде доказателство, че съм издигнал Петър Илиев за премиер. Всичко останало е слухове, които слушаме 30 години“, каза още Слави Трифонов.
„Аз продължавам да не се смятам за политик и не водя политически разговори. Това е причината никой да не може да му извива ръцете. Нови избори не са проблем. Това е най-нормалният демократичен подход. Виждаме, че не можем да се разберем. Ние сме първи на изборите и идва някой и ни казва – Асен Василев трябва да е министър на финансите. Чакай, как така? Идва и той и казва – аз ще съм министър на финансите. Не, няма да си, защото си ми много ляв и около теб има съмнителни факти. Как така ще ни казва някой този ще е министър? Кой е умен и красив? Това е субективно. Цялата тази гнус все още не ме демотивира. Даже ме мотивира. Няма спирка“, категоричен бе Слави Трифонов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтпускат още 2 571 250 лева за летни детски лагери
Следваща статияЕкстремно високи температури! Червен код в 9 области, оранжев – в 19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here