дом Спорт СК „Шуменска крепост“ е отборен шампион на страната за 2020 година

СК „Шуменска крепост“ е отборен шампион на страната за 2020 година

0
ДЯЛ
Снимка: Българска конфедерация по кикбокс и муай тай

11-годишната Никол Мартинова откри с акапелно изпълнение на националния химн Държавното първенство по кикбокс в Шумен. То се провежда този уикенд при отличната организация от страна на СК “Шуменска крепост” и при спазване на всички противоепидемични мерки. Това съобщиха организаторите на състезанието.
Официалната част на днешният ден започна с годишно награждаване на шампионите за 2020. Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) връчи купите на класиралите се в топ 10 отбори в дисциплините на ринг и татами, както и топ 3 в муай тай.
Призът за отборен шампион на 2020 в ринговите дисциплини грабнаха домакините от СК “Шуменска крепост”. След награждаването старши треньорът на клуба Галин Методиев заяви:
„Въпреки пандемията съм доволен, че състезанието преминава по план. Искам да благодаря на всички състезатели и треньори, че спазват указанията на организаторите и стриктно спазват наложените мерки. Това означава също, че кикбоксът е спорт, който изключително много възпитава. И докато някои си мислят, че това е само силов спорт, всъщност той учи на дисциплина и създава характер в подрастващите не само като състезатели, но и като личности.“
На въпрос от страна на екипа ни на какво според него се дължи големият брой заявки за участие, Методиев допълни:
„От една страна причината е естествено пандемията, заради която състезателите не можеха да тренират и да се явяват на турнири дълго време. От друга, нашият град винаги е много харесван и заради историческия дух, който носи. Може би районът около Мадарския конник има някакво магнитно привличане и на хората им харесва да идват и да се състезават тук. Що се отнася до развитието на турнира за нас, дотук нещата се случват по план, но нека да видим какво ще стане и утре и оставим коментарите за неделя.“
Челната тройка в дисциплините на ринг за 2020 оформиха СК Боил – Варна и СК Тангра – Свиленград. При дисциплините на татами първи станаха СК Стар Тийм – София, а техни подгласници – СК Масару – София и СК Радулов – София. При муайтай-ците шампиони са СК Терес – Пловдив, следвани от СК Аргус – Варна и СК ТИМ – Варна.
140 двубоя са предвидени да се изиграят през днешния ден. От екипа на БККМТ припомнят, че Държавното първенство в Шумен се провежда без публика и още веднъж приканват за спазване на епидемичните мерки от страна на присъстващите.
Припомняме, че Държавното първенство по кикбокс започна още вчера и ще продължи до 7-ми март (неделя). Заявки за участие са подали 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна. В петък се изиграха общо 54 двубоя, а за събота са предвидени рекордния брой от 140 срещи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШест жертви на COVID-19 за два дни в Шуменско
Следваща статияНови 25 случая на COVID-19 в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here