дом Спорт „Септември 98“ (Тервел) победи у дома „Черноморец“ (Балчик)

„Септември 98“ (Тервел) победи у дома „Черноморец“ (Балчик)

0
ДЯЛ
Снимка: Салим Салих

Футболистите на „Септември 98“ (Тервел) продължават победната си серия. В среща от ХХIХ-ти кръг на Североизточна Трета лига на градския стадион в местно добруджанско дерби преклони глава и „Черноморец“ (Балчик) – вторият в класирането. За „Септември 98“ (Тервел) това бе поредната 17-а победа в първенството. Двубоят с „Черноморец“ (Балчик) премина доста оспорвано. Домакините още в 12-та минута превзеха вратата на Павлин Евтимов след прецизно изпълнен свободен удар от Денис Кадир. Нарушението бе срещу Михаил Георгиев след пробив от ляво в близост до наказателното поле на гостите. В 30-а минута Симеон Митев центрира силно от наказателното поле. Топката удари гредата и в добавката Стилиян Цеков за втори път я прати в мрежата на „Черноморец“. Главният съдия Иван Руменов от Варна отначало не призна гола с мотив, че голмайсторът е бил в положение на засада, което беше бурно оспорено от състезателите на „Септември 98“. Минути след това варненският рефер посочи центъра, с което промени първоначалното си решение и призна гола – 2:0. Този резултат се запази до края на полувремето.
В началото на втората част гостите от Балчик също отбелязаха гол във вратата на Дениз Александров. В 53-та минута двойно подаване между Румен Николов и Кристиян Пешков изведе голмайстора на гостите очи в очи със стража на домакините – 2:1. В 60-а минута бърза атака на септемврийци завърши с нарушение в наказателното поле на гостите – дузпа. С изпълнението се нагърби Танер Юсню – 3:1. В оставащото до края на двубоя време двата отбора положиха доста усилия за промяна на резултата, но пропуските на нападателите ги лишиха от това. В края на мача за втори жълт картон от игра беше отстранен Младен Димитров -капитан на „Септември 98“ (Тервел). Победата у дома изравни по точки Светкавица (Търговище) и „Септември 98“ в битка за третото място в класирането. В последния ХХХ кръг на 31 май (неделя), отборът от Тервел ще гостува на „Доростол“ (Силистра), а „Светкавица“ (Търговище) ще гостува на „Черноморец“ (Балчик). Резултатите от тези двубои ще определят третия в класирането в Североизточната Трета лига.

Снимка: Салим Салих

На почивката между двете полувремена бяха наградени двама заслужили футболисти и треньори на ФК “Септември 98“ (Тервел) – Никола Манов и Милчо Митов. Ръководството на футболния клуб изказа благодарности на доайените на тервелския футбол, които получиха купа и предметни награди от председателя Добрин Добрев.
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредставят „Пипи Дългото чорапче” за децата в Шумен
Следваща статияГергана Гълъбова спечели Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here