дом Общество Семинар „Жаргонизация на езика” се провежда в Шуменския университет

Семинар „Жаргонизация на езика” се провежда в Шуменския университет

0
ДЯЛ

Втори научно-образователен семинар по спечелен проект към фонд „Русский мир“ на тема: „Жаргонизация на езика организира “Центърът по русистика и катедра „Руски език” към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Той ще се проведе днес, 25 ноември, от 10 часа в Актовата зала на Корпус 2, съобщават от висшето учебно заведение.
Семинарите са предназначени за учители и преподаватели по руски език, студенти и ученици, а също любители на руската култура.
Събитието ще започне с награждаване на победителите в ученическия конкурс за есе„Екология на природата, езика и душата“. Сред тях е Стефан Ненчев, който вече е студент в първи курс, специалност „Приложна лингвистика”.
В програмата са предвидени доклади на преподавателите от катедра „Руски език”. Първият доклад е посветен на съвременния жаргон и влиянието му върху състоянието на руския език(„Современный жаргон и его влияние на состояние русскогоязыка“ – проф. д-р Елена Стоянова). Ще бъде дискутирана и една от интересните съвременни теми, посветени на жаргонизацията на езика – жаргонът като средство за общуване в сферата на информационните технологии („Жаргон как средство общения в сфере информационных технологий“ – докторант Дияна Николова). В последния доклад ще бъдат разгледани различните гледни точни относно включването на жаргона в учебното съдържание при преподаването на чужд език („Жаргон и проблемы преподавания русского языка“ – гл. ас. д-р Ирена Петрова).
Семинарът ще завърши с интерактивна игра, посветена на руския жаргон и връчване на сертификатите на участниците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес е Международен ден срещу насилието над жените
Следваща статияЩо луната не беше на тютюна, да види слънцето?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here