дом Общество Селски кметове ще наказват за изхвърлени отпадъци в горите

Селски кметове ще наказват за изхвърлени отпадъци в горите

0
ДЯЛ

Чистотата в населените места на територията на община Никола Козлево е занижена и занемарена. Картината е мрачна – в горите масово хората изхвърлят боклуците си, това съобщи на днешната сесия на Общинския съвет в Никола Козлево съветникът Владимир Николов. Докато ловувал той бил възмутен от купищата отпадъци, които загрозявали пейзажа.
Николов призова кметовете по селата да работят с местното население и тази порочна практика със сметищата в горите да бъде прекратена. Някои от управниците предложили наказания за нарушителите.
Съветниците гласуваха закупуването на лодка за общинското предприятие, което стопанисва язовира в село Каравелово. Цената й е 5 500 лв. Лодката ще бъде използвана за хвърляне на хлор и храна за рибата. Уловените екземпляри се продават, а от там Общината очаквала приходи.
Местният съвет гласува и откриването на Консултативен кабинет. Щат засега не е е уточнен, но ще бъде назначен психолог, който ще работи с деца с противообществени прояви, съобщи за 24shumen.com Стефан Стефанов, председател на Общинския народен съвет в Никола Козлево
Той призова кметове активно да използват услугите на кабинета с цел намаляване на агресията сред непълнолетните.
За първи път от 25 години сесията започна с минута – мълчание към паметта на Апостола Васил Левски. Идеята е на Стефан Стефанов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Аз съм Мадам от Шумен“! Показаха улицата на проститутките в Брюксел
Следваща статияОткриват паметниците на Пушкин, Есенин, Достоевски и Коста Хетагуров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here