дом Общество „Сава Академия“ връчи 42 индивидуални и 10 колективни награди

„Сава Академия“ връчи 42 индивидуални и 10 колективни награди

0
ДЯЛ

42 индивидуални и 10 колективни награди в 11 категории раздаде в петото си поредно издание „Сава Академия“, организирана от училищното настоятелство при СУ „Сава Доброплодни“. Статуетки, медали и грамоти бяха връчени на най –добрите ученици в различни области на науката и знанието.
До номинациите за петата Академия учениците стигнаха след селекция, класиране на следващи етапи и заемане на призови места в Международното състезание „Лингвистично кенгуру“ по руски и английски език, Националния фестивал на детското и юношеско театрално творчество на руски език под мотото „Мы можем всё“, Националната олимпиада по информационни технологии, Национални и международни конкурси по музика, изобразително изкуство и хореография.
Отличена беше гражданската позиция на учениците от VI e клас, които дариха средства за пострадалите от железопътната авария в Хитрино, както и на учениците от VIII д клас инициирали акция за събиране на средства за пострадало момче при пожар.
Тъй като спектърът, в които се изявяваха децата и техните преподаватели през годината беше широк, номинациите са направени в 11 категории: Изобразително изкуство, Музика, Чужди езици, Информационни технологии, Български език и литература, Природни науки, Начален етап, Гражданска доблест, Групови награди, Родители – активни дарители, учители.
Призовете на „Сава Академия“ бяха връчени от изявени личности от обществения живот в Шумен и ръководители на институции. Лауреатите получиха наградите си от проф. Надка Николова – преподавател по български език в ШУ „Епископ Константин Преславски“, доц. Наталия Павлова – зам.-ректор на ШУ по научноизследователска дейност, проектна дейност и международна дейност, доц. Стефка Калева – зам.-ректор на ШУ – по акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав, проф. Благомир Папапзов – преподавател по визуални изкуства, теория и методика в ШУ „Еп. Константин Преславски“ и ст. комисар Ялчън Расим – директор на ОДМВР – Шумен.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвтомобил блъсна 84-годишна жена на пешеходна пътека
Следваща статияБлъснатата на пешеходна пътека 84-годишна жена почина в болницата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here