дом Общество Осигуряват работа на 106 души в областта за 6 месеца по програмите...

Осигуряват работа на 106 души в областта за 6 месеца по програмите за заетост

0
ДЯЛ

106 безработни от област Шумен ще започнат работа по Регионалната програма заетост за 2018 г. 88 лица ще бъдат с трудови договори на пълен работен ден и 18, на 4 часов работен ден. За реализацията на програмата от Държавния бюджет ще бъдат осигурени 368 988 лв. и 12 240 лв. от областна и общинските администрации съобщи Людмила Христова, началник сектор в Дирекцията по заетостта – Варна по време на заседание на Постоянната комисия по заетост.
Програмата е разработена по предложения на десетте общини в областта. До 30 април проектът трябва да бъде представен за одобрение и финансиране в Министерството на социалната политика.
Приоритетни са безработни лица от уязвими групи, които са изправени от риск от бедност и социално изключване, обясни експертът.
Целевите групи са безработни младежи до 29 години, които нито се обучават, нито са заети, неактивни лица, желаещи да работят и безработни с трайни увреждания.
Областна администрация Шумен разкрива 3 работни места в дейност „Поддържане и опазване на имоти държавна собственост“. Заложеният финансов ресурс от държавния бюджет е 11 412 лв.
Община Шумен участва в програмата с 8 работни места в дейности по комунално-битово обслужване, почистване и поддържане на гробищен парк.
В община Велики Преслав безработните ще бъдат ангажирани в поддръжка и почистване на общински сгради и поддържане на градинки в централната градска част.
11-те останали без работа в община Венец ще работят по благоустрояване на населените места, ще почистват улици и паркове.
В община Каолиново ще бъдат осигурени 11 работни места в дейности по комунално-битово обслужване и поддържане сградния фонд на кметствата. За възнаграждения ще бъдат осигурени 41 844 лв.
18 работни места на 4 часов работен ден са за община Хитрино. Безработните ще се грижат за поддръжката и опазването на обществени обекти и прилежащите им територии.
Нисък ръст на безработица за област Шумен – 11, 4 % е отчетен в края на м. март, съобщи Божидар Михайлов – директор на Регионалната служба по заетост във Варна.
Като основен икономически център Шумен поддържа много ниско ниво на безработица – 3.7%, отчете той.
Около 100 души са участвали в курсове за офис- секретари, продавач – консултанти и оператори на компютри.
Най-висока остава безработицата в община Каолиново и Велики Преслав.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВърнаха на прокуратурата делото срещу Стефан, който уби и разчлени приятелката си
Следваща статияС беседи, филми и брошури ученици и екоинспектори отбелязаха Деня на Земята