дом Общество Проф. Ростислав Йовчев на шуменска сцена за първия симфоничен концерт за 2018...

Проф. Ростислав Йовчев на шуменска сцена за първия симфоничен концерт за 2018 година

0
ДЯЛ

Изтъкнатият пианист проф. Ростислав Йовчев ще бъде солист на първия симфоничен концерт за 2018 година. Той съчетава активно изпълнителска, преподавателска и публицистична дейност. През периода 2006-2008 г. проф. Йовчев избра Шуменския оркестър, за да изпълни цикъла „Клавирните концерти на Л. В. Бетовен“, а този четвъртък той ще изпълни най-лиричния от тях – сол мажорния Концерт за пиано и оркестър № 4. Под диригентството на Станислав Ушев ще чуете още две от най-великолепните творби на Моцарт – увертюрата към операта „Сватбата на Фигаро“ и Симфония № 40, сол минор. Първият концерт за тази година ще бъде на 11 януари /четвъртък/ от 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.
Проф. Ростислав Йовчев е лауреат на много наши и международни конкурси. Той е единственият пианист от България, лауреат на награда от конкурса за най-добро изпълнение на испанска музика в Сантяго де Компостела. Специализирал е в Кралската консерватория в Брюксел и е осъществявал майсторски класове в България, Корея и Румъния. През 2002-2004 г. е преподавал пиано във Висшия музикален институт в Тунис. Бил е в клавирното жури на националните конкурси “Св. Обретенов”, „Класика и съвременност”, „Лист-Барток” и конкурса за акомпаниматори в Плевен. Професорът е завеждащ на катедрата по пиано в НМА.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕдна капачка – една глътка въздух: Квартал „Мътница” се включва в акцията за събиране на капачки
Следваща статияПрогнозата: Облачно, температурите се понижават рязко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here